Вук Радивојевић, кошаркаш Игокее, за Глас Српске: Титула послије 15 сезона

Милан Зубовић
Вук Радивојевић, кошаркаш Игокее, за Глас Српске: Титула послије 15 сезона

Бањалука - Звучи нестварно, али искусном Вуку Радивојевићу требало је 15 сезона да стигне до првог шампионског трофеја у сениорској конкуренцији.

До њега је дошао у дресу Игокее, иако је до сада задуживао опрему у још шест екипа, а био је члан репрезентације Србије на Европском првенству 2007. године у Шпанији. Ипак, у каријери је освојио три Купа Радивоја Кораћа са Црвеном звездом, док је ове године био најбољи и у Купу БиХ.

- Та информација је тачна и шалили смо се због тога након победе у четвртом мечу финалне серије против Какња. И мени то мало дјелује нестварно, али ето дочекао сам да подигнем пехар - изјавио је Радивојевић за "Глас Српске".

Похвалио је игру Какња у финалној серији, коју је његов тим добио са 3:1 као и понашање домаћих навијача.

- Доминантно смо одиграли Лигу за првака БиХ и спремни дочекали финалну серију, али смо другу утакмицу одиграли веома опуштено, што су они искористили и дошли до славља. Сада смо знали да нас очекује много тога и да ће Какањ играти изнад својих могућности. У четвртом мечу било је густо до четврте четвртине када смо убацили у већу брзину и заслужено славили. Мало опуштање у другом мечу коштало нас је тога да титулу не прославимо пред нашим навијачима већ у Какњу, где нас је публика изузетно лепо примила и у пријатељској атмосфери испратила аплаузом, што је веома леп гест који се ретко где виђа и хвала им на томе - рекао је Радивојевић, који је осим Игокее и Звезде још наступао за Слогу из Краљева, Фуенлабраду, ФМП, Турк Телеком и Сласк.

Након што је провео три мјесеца на припремама са Фенербахчеом, Радивојевић се прикључио тиму који је водио Жељко Лукајић и веома брзо се уклопио.

- Имали смо свакаквих проблема током сезоне. Много повреда, промена играча, тренера, али смо све издржали. Дошао сам у клуб након одрађених припрема са Фенером и након добро започете сезоне нико није мислио да ће нешто кренути лоше. Ипак, дошло је до осцилација у игри, па је раскинута сарадња са тренером и били смо у тешкој ситуацији. Неки људи су нас већ отписали док смо ми са тренером Бајићем направили добру атмосферу. Онда када то нико није очекивао, изборили смо опстанак у АБА лиги, а добра атмосфера пренијела се и на Лигу БиХ - казао је Радивојевић.

Слично освајању титуле 2013. године и сада се као пресудан фактор истиче добра атмосфера у тиму.

- Осим атмосфере битна је и хемија тима. Када екипа нема потребан квалитет, битно је да постоји хемија у тиму. Битно је да смо ту једни за друге - нагласио је Радивојевић.

Када је Игокеа побиједила Сутјеску у АБА лиги, чиме је изборила опстанак, скоро свима је било јасно да је тада било ријешено првенство БиХ, јер су Александровчани по квалитету далеко изнад осталих тимова.

- На неки начин може се и тако рећи (смијех). Та победа била је од великог значаја док смо били изнад осталих тимова у Лиги БиХ и видело се да сви имају проблема са финансијама - казао је Радивојевић.

Искусни Вук има уговор са Игокеом и за идућу сезону, а треба се надати да ће бити такмичења у Јадранској лиги и идуће сезоне.

- Сада следи одмор, мада остајем овде до 15. јуна, док ми девојчица иде у школу. Затим ћу у Србију, док са Игокеом имам уговор за идућу сезону. Ипак, тек треба да видимо шта ће бити на релацији АБА - ФИБА - Евролига. Ако све буде како треба, сигурно остајем, а ако не буде АБА лиге, највероватније идем - истакао је Радивојевић.

Састав

Шампионску титулу освојили су играчи Душан Катнић, Мирослав Пашајлић, Немања Крстић, Игор Кесар, Милош Коматина, Марко Чакаревић, Ђорђе Милошевић, Драшко Албијанић, Данило Шибалић, Вук Радивојевић, Бојан Лулић и Дарко Талић, који су играли током шампионата. Повријеђени Марко Пешаковић.

Тренер Драган Бајић и његови помоћници Зоран Петковић и Милутин Латинчић.

Суспензија

Сходно ранијој најави из КС БиХ шампион државе биће суспендован ако буде наступао у АБА лиги. С обзиром на то да је Игокеа дала подршку регионалном такмичењу, које подржава Еврокуп, слиједи јој суспензија.

- Позвали смо управу Игокее на састанак да се договоримо о томе. То ћемо ријешити наредних дана - рекао је Фулурија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана