Слога домаћин у Борику

Д. Р.
Слога домаћин у Борику

Добој - Челници Слоге данас су се састали са руководством Гаспром Јужни ток лиге и начелно прихватили да наступе у овом такмичењу, а домаће утакмице играће у "Борику".

Добојлије имају рок да најдаље до 27. јуна, када је сједница УО лиге, испуне остале услове, прије свега да дају гаранције да ће имати довољно јак играчки кадар и стручни штаб који би задовољио услове челника лиге.

- Вјероватно сутра имаћемо састанак Управног одбора на којем морамо да одлучимо да ли смо способни да прихватимо све обавезе које доноси играње у овом такмичењу. Играњем у "Борику" ријешили бисмо највећи дио услова, али предстоји велики посао у стварању тима. У то мора да буде укључена локална заједница, која нам је обећала помоћ већу него што смо до сада имали. Што се тиче играчког кадра, настојаћемо да сачувамо "костур" и доведемо бар три-четири појачања, а разговараћемо и са тренером Александром Дугићем и њему понудити нови уговор - рекао је предсједник Слоге Јово Јовић.

Уколико Слога успије да испуни све услове, била би 12. клуб у Гаспром Јужни ток лиги, што је и коначан број учесника, будући да мађарски клубови вјероватно неће прихватити  учешће, јер им челници лиге нуде једно или два мјеста, а они захтијевају три.

Раније, на састанку у Загребу, одлучено је да лига почне 7. септембра, а све трошкове играња утакмица и путовања сносиће генерални спонзор "Гаспром".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана