Šesnaestine finala Kupa BiH: Drina u Banjaluci, Radnik topi Čelik

D. Pašagić i dopisnici
Šesnaestine finala Kupa BiH: Drina u Banjaluci, Radnik topi Čelik

Banjaluka - U jednoj od najinteresantnijih utakmica šesnaestine finala Kupa BiH danas će od 16 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci snage odmjeriti dva premijerligaša iz Republike Srpske, Borac i zvornička Drina.

"Crveno-plavi" koji su 2010. godine prigrabili pehar namijenjen pobjedniku ovog takmičenja su favoriti u duelu sa izabranicima Dragana Mićića.

- U ovom susretu ne možemo da računamo na rovite Miloša Žeravicu, Vladana Grujića i Marka Jevtića. Uz to vjerovatno ću poštedjeti još nekoliko iskusnijih prvotimaca. Međutim, time ne umanjujem našu želju za pobjedom. Vjerujem da ekipa koja izađe na megdan Drini ima snage da se plasira u narednu rundu takmičenja - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

U redovima gostiju prednost prepuštaju domaćinu, ali to ne znači da će se unaprijed predati.

- Svi smo svjesni da je Borac favorit, ali naše dobre igre u posljednje vrijeme daju nam za pravo da se nadamo plasmanu u narednu rundu takmičenja. U ovom susretu ne možemo računati na povrijeđenog Bobana Đerića, ali vjerujem da i bez njega možemo pružiti dobru partiju u Banjaluci - rekao je kormilar Zvorničana Dragan Mićić.

U jednom od šlagera ove runde takmičenja Radnik u istom terminu dočekuje zenički Čelik.

- Poslije prvenstvene pobjede nad Slobodom malo sada lakše diše i vjerujem da se možemo eliminisati Čelik - istakao je fudbaler Radnika Željko Krsmanović.

Slavija, koja je bila pobjednik Kupa BiH 2009. godine će u Foči ugostiti mostarski Velež. Biće to duel dvije ekipe koje su u nedjelju doživjele prve prvenstvene poraze ove sezone.

- Nismo se nadali da možemo kao domaćini izgubiti od Borca, ali smo ostali kratkih rukava. Zato će duel sa Veležom biti prilika za popravni. Imamo velike ambicije u Kupu i vjerujem da možemo proći dalje - izjavio je prvotimac Slavije Goran Popović.

Mladost iz Velike Obarske dočekuje federalnog drugoligaša i imenjaka iz Župče i u ovom duelu je apsolutni favorit.

- Ovo je prilika da poslije dužeg vremena odigramo utakmicu na našem terenu u Velikoj Obarskoj gdje očekujemo da naša publika dođe u velikom broju. Iako smo favoriti, moramo pružiti maksimum da eliminišemo rivala. Svi igrači su zdravi i spremni, jedina je neizvjestan Bojan Marković koji još nije dobio sertifikat - rekao je trener Mladosti Dušan Jevrić.

Fudbaleri Rudar Prijedora utakmicu protiv Podgrmeča, umjesto u Omarskoj, gdje je teren u lošem stanju, odigraće u Ljubiji. U ekipi iz Sanskog Mosta, koja se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH nastupaju bivši "rudari": Boris Muzgonja, Nermin Hodžić, Demir Jakupović i braća Amir i Emir Kukavica.

- Igraćemo u kombinovanom sastavu, ali to ne znači da nećemo pružiti maksimum protiv komšija, jer nam je cilj prolaz u osminu finala - rekao je trener Prijedorčana Nedžad Žerić.

Parovi

U šesnaestini finala Kupa BiH danas od 16 časova sastaju se: Ljubija: Rudar Prijedor - Podgrmeč (Sanski Most), Ljubuški: Sloga - Drina HE (Višegrad), Foča: Slavija - Velež (Mostar), Bihać: Jedinstvo - Široki Brijeg, Jajce: Metalege - Proleter (Teslić), Kakanj: Mladost Doboj Kakanj - Goražde, Gradačac: Zvijezda - Sloboda (Novi Grad), Vitez: Vitez - Gradina (Srebrenik), Velika Obarska: Mladost - Mladost (Žepča), Bijeljina: Radnik - Čelik (Zenica), Mostar: Zrinjski - Napredak (Donji Šepak), Travnik: Travnik - Sloboda (Tuzla), Banjaluka: Borac - Drina (Zvornik), Konjic: Igman - Sarajevo. Juče kasno poslijepodne igrali su: Mrkonjić Grad: Sloboda - Željezničar, Gračanica: Bratstvo - Olimpik (Sarajevo). U ovoj fazi takmičenja igra se jedna utakmica, a ako poslije 90 minuta rezultat bude neriješen izvode se penali.

Odigrano

Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada eliminisani su iz Kupa BiH. Oni su u šesnaestini finala Kupa na svom terenu poraženi od sarajevskog Željezničara sa 0:2 (Varea 64, Memija 72). U drugom susretu, odigranom juče u Gračanici, domaće Bratstvo poraženo je od sarajevskog Olimpika poslije lošijeg izvođenja penala sa 3:4 (0:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana