Klubovi iz RS noćna mora za Zrinjski

Darko Pašagić, Igor Stanišić
Klubovi iz RS noćna mora za Zrinjski

Mostar - Ni u petom od sedam odigranih susreta u dosadašnjem toku prvenstva sa klubovima iz Republike Srpske fudbaleri Zrinjskog nisu uspjeli da zabilježe pobjedu, a ovog puta izabranicima Blaža Sliškovića na putu su se ispriječili raspoloženi igrači Radnika koji su u Mostaru uspjeli da ostanu neporaženi igrajući 1:1.

Tako su Mostarci u tih sedam mečeva izgubili čak 12 bodova i ako ne budu po treći put uzastopno šampioni, najveći krivac biće Radnik, Borac i Krupa. Bijeljinci su im u dosadašnja tri meča otkinuli pet bodova, Borac u dva susreta četiri, a u isto toliko mečeva Krupa tri. Kada se zna da će se do kraja sezone još dva puta sastati sa premijerligašem iz kanjona Tijesno i još jednom sa Bijeljincima, onda je sigurno da "plemići" već sada razmišljaju o tim susretima i tome da li će klubovi iz Srpske ove sezone biti kobni po njih.

U Mostaru je Radnik nastavio sjajnu seriju ovog proljeća i ostao neporažen i u petom susretu (dvije pobjede i tri remija). Da će skupo prodati kožu protiv šampiona, bilo je jasno već u devetom minutu. Bio je to brz kontranapad Bijeljinaca, sjajan "lažnjak" Demira Pece na šesnaest metara od gola, da bi potom idealno uposlio Velibora Đurića, a ovaj je sa vrha kaznenog prostora matirao Kenana Pirića za vođstvo Radnika od 1:0. Domaći su izjednačili tek u 54. minutu kada je Miloš Filipović iskoristio svoju brzinu, pobjegao čuvaru i matirao golmana gostiju Mladena Lučića za 1:1.

- Sjajno smo odigrali prvih 25 minuta susreta, kada smo došli do prednosti, i posljednjih pola sata kada smo ravnopravno kontrolisali igru. Ovo je za nas veliki bod, koji pokazuje da nismo slučajno u Ligi za prvaka. I prije susreta moji momci su naglašavali da je cilj ispunjen plasmanom među šest najboljih i da će sada igrati za svoju dušu. To su i potvrdili protiv Mostaraca, koji su bez sumnje najbolja ekipa u Ligi. Sigurno je da ćemo i u narednom meču igrati ovako lepršavo, jer želimo svima da dokažemo svoj kvalitet - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović.

Strijelac jedinog gola za Bijeljince Velibor Đurić je istakao da će njegova ekipa biti iznenađenje u Ligi za prvaka.

- Zrinjski je kvalitetniji, ali smo pokazali u ovom susretu da ni mi nismo za "bacanje". Tako će biti i u narednim mečevima i neće biti nikakvo čudo ako do kraja takmičenja popravimo sadašnju šestu poziciju na tabeli. Drago mi je što je moj gol donio bod Radniku u Mostaru, ali on je zasluga cijelog kolektiva, koji je na ovom meču funkcionisao kao jedan - rekao je iskusni napadač Bijeljinaca.

Mečevi Zrinjskog

3. kolo: Radnik - Zrinjski    2:1

4. kolo Zrinjski - Krupa      1:0

11. kolo: Zrinjski - Borac   0:0

14. kolo: Zrinjski - Radnik  3:0

15. kolo: Krupa - Zrinjski   1:0

22. kolo: Borac - Zrinjski   1:1

23. kolo: Zrinjski - Radnik  1:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana