Janković pogodio remi u kontrolna utakmica bijeljinskog Radnika

Igor Stanišić
Janković pogodio remi u kontrolna utakmica bijeljinskog Radnika

Bijeljina - U prvom kontrolnom meču na crnogorskom primorju fudbaleri Radnika igrali su neriješeno 1:1, sa Petrovcem, inače sedmoplasiranim timom Prve lige ove zemlje.

I pored činjenice da nisu zabilježili pobjedu u stručnom štabu Bijeljinaca zadovoljni su viđenim, jer se ekipa trenutno nalazi pod najvećim opterećenjem u pripremnom periodu. To je siguro uticalo na efikasnost i razlog je što apsolutna dominacija tokom svih 90 minuta nije materijalizovana pobjedom. Oba pogotka postignuta su nastavku susreta. Petrovac je poveo u 58. minutu kada je iz sumnjive pozicije Suta Đo pogodio mrežu. Radnik je do izjednačenja poslije velikog broja propuštenih prika došao devet minuta prije kraja kada je novajlija Dejan Janković majstorski izveo slobodan udarac a lopta je završila u mreži golmana Petrovca Miloša Dragojevića za konačnih 1:1.

- U oba poluvremena pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od Petrovca, jer smo tokom čitavog susreta igrali ofanzivno, ali nam se nije posrećilo da postignemo pogodak u prvom dijelu susreta. Petrovac je prednosti došao golom iz ofsajda, a poslije njegovog gola uslijedila je naša totalna ofanziva, koja je urodila plodom tek u 81. minutu što je bilo dovoljno za izjednačenje. Noge su nam teške od napornih priprema, ali ako budemo igrali ovako požrtvovano kao protiv Petrovca ne treba ništa da brinemo - naglasio je kapiten Bijeljinaca Stanko Ostojić.

Veliku podršku radu stručnog štaba svojim prisustvom pruža predsjednik Radnika Mladen Krstajić koji kaže da je zadovoljan uslovima pod kojima njegova ekipa radi i zalaganjem.

- Pohvalio bih osoblje hotela "Monako" koji su nam izašli u susret kako bi pripreme obavili što kvalitetnije. Ekipa radi onako kako se od nje traži, a to je maksimalno angažovanje svih pojedinaca na čelu sa stručnim štabom. Pored kvaliteta, ključ uspeha je dobra atmosfera koja vlada među igračima što daje dodatni motiv u radu. Verujem da ćemo do početka šampionata biti potpuno spremni da se uhvatimo u koštac sa ekipama koje pretenduju na vrh tabele - istakao je Krstajić.

Treba istaći da je šef stručnog štaba Bijeljinaca Slavko Petrović u ovom susretu isprobao 22 igrača, a da je deset preostalih, koji nisu nastupili u ovom susretu odradilo trening. To su: Marković, Zeljković, Lazić, Kadrija, Hadžić, Žižović, Krstić, Motika, Bajraktarević i Stupar. Narednu utakmicu Radnik igra protiv crnogorskog prvoligaša Bokelja u nedjelju, 7. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana