Хаотично стање у Рукометном савезу БиХ: Канцеларија празна,радници траже права

Душан Репија
Хаотично стање у Рукометном савезу БиХ: Канцеларија празна,радници траже права

Сарајево - У канцеларију Рукометног савеза БиХ јуче је дошло само неколико службеника предвођених предсједником Амиром Захировићем, док су остали запослени одлучили да неће долазити на посао, јер нису добили плату пуних 17 мјесеци.

Ово би могао да буде почетак краја брода који тоне већ дуже вријеме, али је до сада некако успијевао да се одржи на површини. Запослени су путем саопштења за јавност објаснили тежак положај у којем се налазе, а истичу да су у више наврата добијали обећања старог и новог руководства да ће њихови проблеми бити ријешени. То се није десило, па су послије организације меча са Естонијом одлучили да више не долазе на посао. Саопштење су потписали Бојан Јолић, Жељна Делахметовић, Мирсада Ђалтур и бивши први човјек Савеза Енид Тахировић, који је, како каже, стао уз своје колеге.

Предсједник РС БиХ Амир Захировић тврди да му није јасна одлука дијела запослених.

- Дио истих тих радника кумовао је оваквом стању какво је сада несавјесним радом и дјеловањем. Испада смијешно да Тахировић сам себи није исплатио 14 плата - рекао је Захировић, док је Тахировић кратко одговорио да све може бити провјерено и доказано.

Упркос хаотичном стању он тврди да канцеларија ради и да су на послу осим њега још Фуад Липа, генерални секретар Шејла Танчић, директор Гордан Музуровић.

Проблем РС БиХ је прилично јасан. Од оснивања новог савеза почетком јуна ништа се није промијенило, јер нови РС БиХ није добио порески број, односно добио је број старог савеза чији су рачуни блокирани, а дуговања око три милиона марака.

- Налазимо се у шизофреној ситуацији јер су нам државне структуре два пута дале рјешење о регистрацији новог рукометног савеза, међутим Пореска управа ФБиХ је то одбила. Жртве смо неразумијевања и државних и федералних структура, једни нам кажу да смо нови савез, а други не прихватају ту одлуку и не дају нам нови ИД број. На састанку који смо одржали са државним врхом прихватили смо сва права и обавезе старог савеза, дакле, обавезали смо се да ћемо вратити све дугове, тако да не видим дугове као проблем за добијање новог ИД броја - рекао је Захировић.

Жалба

С обзиром на то да је Пореска управа ФБиХ други пут одбила да изда нови ИД број РС БиХ, све креће испочетка.

- Жалићемо се поново на такву одлуку, а у што краћем роу одржати сједнице Управног и Надзорног одбора - рекао је Захировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана