Đorđe Aleksić, košarkaš Mladosti iz Mrkonjić Grada: Pokazaću šta znam na EP

Milan Zubović
Đorđe Aleksić, košarkaš Mladosti iz Mrkonjić Grada: Pokazaću šta znam na EP

Mrkonjić Grad - Iako je ove sezone trebalo da se u potpunosti afirmiše i dokaže u košarkaškoj Ligi 6 BiH, mladog beka Mladosti iz Mrkonjić Grada Đorđa Aleksića povreda je onemogućila u tome.

Od moguće 22 utakmice u Ligi 12 BiH odigrao je 14 i nije uspio da sa svojim klubom izbori nastup među šest najboljih ekipa. S obzirom na situaciju i sve probleme, zadovoljan je učinjenim, ali je istakao da to može mnogo bolje.

- Posljednjih nekoliko godina Mladost je postizala odlične rezultate i bila u samom vrhu. Zbog velikog broja povrijeđenih igrača, ove sezone često nismo bili u kompletnom sastavu, što se odrazilo na rezultat. Nismo uspjeli da obezbijedimo ulazak u Ligu 6 BiH, što me je posebno rastužilo, jer sam vjerovao da ćemo ostvariti taj cilj. Zaradio sam povredu na meču protiv Čelika i ona me je odvojila od terena neko vrijeme. Baš u tom periodu dobio sam poziv Dragoljuba Vidačića da učestvujem u revijalnoj utakmici Republike Srpske i Srbije, što sam morao da propustim i žao mi je što se nisam mogao odazvati tom pozivu - rekao je Aleksić.

Nakon završetka ligaškog dijela takmičenja uslijedio je poziv Slobode iz Tuzle za nastupe u Ligi 6 BiH koji je odbio.

- Imao sam poziv Slobode da igram za njih, ali sam ga morao odbiti, jer nisam mogao tako dug period izostajati iz škole u kojoj imam veliku podršku profesora i drugova. Poslije EP ove godine bilo je ponuda više menadžerskih kuća za odlazak na koledž u SAD, jer sam završna godina u školi. Konkretne ponude klubova su stigle od sarajevskih Sparsa i Lovćena sa Cetinja - istakao je Aleksić.

Prošle godine bio je član kadetske reprezentacije BiH, poslije nastupa na Evropskom prvenstvu imao je nekoliko ponuda inostranih klubova.

- Imao sam nekoliko ponuda ozbiljnih klubova iz Evrope, koji su željeli da me angažuju. Ipak, pošto sam krenuo u četvrti razred Gimnazije, nisam htio da prekinem školovanje pa sam odlučio da ostanem u gradu i klubu. Škola je uvijek bila važan faktor u mom životu koji ne želim da zapostavim - dodao je Aleksić.

Ove godine našao se na spisku juniorske reprezentacije BiH koja će igrati na Evropskom prvenstvu A divizije u Grčkoj.

- To me posebno obradovalo, jer je to velika čast. Vjerujem da ću pružiti ono što se od mene očekuje, opravdati povjerenje selektora Marka Trbića. Nadam se da će poslije EP uslijediti ponude kao i prošle godine i da ću odlučiti kuda i kako dalje. Za sada nisam donio nikakvu odluku iako ima određenog interesovanja za mene - kazao je Aleksić kojem je pripalo drugo mjesto u izboru najboljeg sportiste Mrkonjić Grada za 2014. godinu.

Idoli

Aleksićevi košarkaški idoli su Miloš Teodosić i Vasilis Spanulis.

- Moj dječački san bio je da zaigram za Crvenu zvezdu i nadam se da ću jednog dana u tome uspjeti. Ono što sada želim i čemu težim jeste za zaigram u ekipi koja nastupa u ABA ligi, gdje mogu da napredujem i izgrađujem se kao košarkaš - rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana