Боксер Горан Делић забиљежио 21. побједу

Дарко Пашагић
Боксер Горан Делић забиљежио 21. побједу

БAЊA ЛУКA - Првак свијета у крузер категорији (до 90,719 килограма) у верзији Универзалне боксерске организације (UBO) Горан Делић забиљежио је у 21. професионалном мечу 21. побједу. На ревији у Цазину пред некадашњим чланом Славије оружје је положио и Мађар Михаљ Пинцур, који је нокаутиран већ у првој рунди.

- Обојица смо силовито кренули од старта. Међутим, веома брзо сам видио да Мађар слабо чува стомак. Због тога сам му задао серију удараца у плексус послије којих се Пинцур стропоштао на под и није био у стању да настави меч. Очекивао сам побједу, али не да ћу је остварити на овако ефектан начин - нагласио је Горан Делић.

Било је ово његово прво искушење у 2010. години, а у идућа два мјесеца још ће два пута излазити на ринг.

- Већ 29. маја у Београду ће се борити за упражњену титулу европског првака у верзији Интернационалне боксерске федерације (IBF). Још увијек не знам ко ће ми бити ривал, али то је сада најмање важно. Очекујем да потпуно спремно дочекам овај меч и остварим још једну побједу - додао је Делић.

Заједно са својим великим пријатељем кик-боксером Драженком Нинићем 26. јуна у Бечу имаће још један испит.

- Биће то својеврстан спектакл бокса и кик-бокса, а планирано је да тамо браним интерконтиненталног првака свијета у верзији Свјетске боксерске федерације (WBF). Уколико у оба меча забиљежим побједе, биће ми отворена многа врата у најјачим верзијама, а направио бих и велики скок на европским и свјетским листама - истакао је Делић.

Хотел "Монумент"

Горан Делић и кик-бокер Драженко Нинић већ сутра одлазе у хотел "Монумент" на Мраковици гдје ће у идућих 14 дана обављати висинске припреме.

- Пред нама су два веома напорна мјесеца када ћемо обојица имати по два велика искушења, која желимо потпуно спремно да дочекамо. Са нама ће бити тренери Владо Милијевић и Маринко Торбица, као и аматерски боксери Дарко Кучук, Предраг Ковачевић и Дамир Бељо, који се припремају за првенство Европе у Москви - истакао је Делић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана