Zvizdić zahvalio evroparlamentarcima za podršku evropskom putu

Srna
Zvizdić zahvalio evroparlamentarcima za podršku evropskom putu

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić zahvalio je danas u Briselu tokom odvojenih susreta sa evroparlamentarcima za iskazanu podršku evropskom putu BiH rezolucijom Evropskog parlamenta i stalnim aktivnostima i inicijativama na dobrobit BiH.

"Zvizdić je danas imao odvojene susrete sa poslanicima u Evropskom parlamentu - izvjestiocem za BiH Kristijanom Dan Predom, predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa BiH i Kosovom Toninom Piculom i jednim od inicijatora formiranja Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Jozom Radošem", saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.


Zvizdić se obratio i članovima Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove, gdje je odgovarao na pitanja poslanika.

U obraćanju članovima Odbora, Zvizdić je istakao da je Savjet ministara BiH u potpunosti posvećen sprovođenju svih aktivnosti koje vode ka evropskoj budućnosti BiH.

On je dodao da je ambicija BiH ostala nepromijenjena i da je cilj BiH da do kraja prvog kvartala 2018. godine dobije status zemlje kandidata za ulazak u EU.

Zvizdić je istakao da je ovaj cilj dostižan, te je informisao poslanike sa procesom odgovora na Upitnik Evropske komisije.

"Do sada je u jedinstveni Informacioni sistem za podršku procesu evropskih integracija BiH uneseno gotovo 20.000 stranica prijedloga odgovora na 3.242 pitanja. Sada je taj proces u drugoj fazi koja podrazumijeva rad u okviru radnih grupa koje su formirane u skladu sa mehanizmom koordinacije", kaže Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana