Zijad Turković optužen zbog prijetnji Azri Radončić

N. T.
Zijad Turković optužen zbog prijetnji Azri Radončić

Sarajevo - Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je juče optužnicu protiv Zijada Turkovića, ranije osuđenog na 40 godina zatvora zbog teških krivičnih djela, kojom ga tereti za ugrožavanje bezbjednosti A. R. iz Sarajeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Turković je optužen zbog prijetnji suvlasniku "Avaz roto presa" Azri Radončić koja je bivša supruga vlasnika "Dnevnog avaza" i lidera SBB-a Fahrudina Radončića.

U sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu su kazali da ne mogu da otkriju ime oštećene. Na pitanje da li je riječ o Radončićevoj, kazali su da ne mogu da potvrde niti demantuju tu informaciju.

- Optužnica je upućena nadležnom sudu i više detalja moći ćemo da kažemo ako je i kada je sud potvrdi - istakli su u tužilaštvu.

Advokati "Avaz roto presa" 23. aprila ove godine podnijeli su krivičnu prijavu protiv NN lica zbog prijetnji smrću Radončićevoj. Nakon ove prijave policija je 1. juna pretresla zatvorsku ćeliju u kojoj se nalazi Turković i pronađen je telefon s SIM karticom s kojeg su upućene prijetnje.

Nezvanično, Turković joj je prijetnje uputio u dvije SMS poruke. U prvoj je napisao "Tika, taka... Tika, taka...", a u drugoj poruci: "...još malo je ostalo. Pokopno društvo".

Nedavno je Tužilaštvo BiH protiv Turkovića podiglo optužnicu zbog napada na zatvorskog čuvara u pritvorskoj jedinici. Turković je u aprilu pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora jer je bio vođa zločinačke organizacije koja je počinila više teških krivičnih djela. Osuđen je zbog učešća u pet ubistava, pljačke 2,5 miliona KM iz Kargo centra sarajevskog aerodroma, pranja novca, šverca oružja i vojne opreme te šverca droge i iznude.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana