Upućena žalba na odluku CIK-a o ovjeri Ivanićeve kandidature

SRNA
Upućena žalba na odluku CIK-a o ovjeri Ivanićeve kandidature

Banjaluka - Srpska napredna stranka /SNS/ danas je uputila žalbu Apelacionom odjeljenju Suda BiH na odluku Centralne izborne komisije /CIK/ o ovjeri kandidature Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH i predložila da ta ovjera bude odbijena.U žalbi SNS-a je istaknuto da u slučaju lidera PDP-a Mladena Ivanića, koji je kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH, potpis predsjednika SNS-a hadži-Jovana Mitrovića ne odgovara izjavi volje potpisnika i da se kao takav treba smatrati ništavnim u postupku ovjere kandidatske liste.

SNS podsjeća da je za vrijeme pregovora o koaliciji Savez za promjene predsjednik stranke Mitrović bjanko potpisao kandidatsku listu na insistiranje predsjednika SDS-a Mladena Bosića kojem je predao taj dokument, te ističe da se to odnosilo samo za kandidate iz redova SDS-a.

"Tokom pregovora o koaliciji, kao i prije predaje kandidatskih lista CIK-u, SNS je bila izričita u neprihvatanju Ivanićeve kandidature. Uprkos tome, Bosić je zloupotrebom povjerenja iskoristio bjanko potpisanu kandidatsku listu, dodao svoj potpis i ime Mladena Ivanića i takav dokument predao CIK-u na ovjeru", navodi se u žalbi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana