Tomislav Tomljanović, predsjedavajući Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS: Neka se Hadžiomerović bavi svojim klubom

G. M.
Tomislav Tomljanović, predsjedavajući Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS: Neka se Hadžiomerović bavi svojim klubom

Banjaluka - Klub Hrvata u Vijeću naroda RS je autonoman i nije u službi vlasti RS kao što tvrdi šef Kluba Bošnjaka Mujo Hadžiomerović kome bih predložio da se bavi radom svog kluba.

Izjavio je to juče predsjedavajući Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS Tomislav Tomljanović reagujući na Hadžiomerovićevu tvrdnju da RS ima svoje Hrvate i da je Klub Hrvata u službi vlasti Srpske jer se nije usprotivio održavanju referenduma o odluci Ustavnog suda BiH kojom je dio Zakona o praznicima RS koji predviđa proslavu Dana Republike 9. januara proglašen neustavnim.

- Nema nikakvog smisla brojati nečija krvna zrnca i prozivati Klub Hrvata da je u službi vlasti RS jer to nije istina i naš klub je potpuno autonoman. Klub Hrvata nije postavio pitanje vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa referendumom, a Hadžiomerovića bih pitao zašto nije sprovedena ta odluka Ustavnog suda jer i on tu ima veliku odgovornost - kaže Tomljanović.

Klub Hrvata u Vijeću naroda je poslije razmatranja odluke Narodne skupštine RS o raspisivanju referenduma ocijenio da time nije ugrožen vitalni nacionalni interes hrvatskog naroda i da je referendum ustavno pravo RS.

- Referenduma će biti. Tu može biti komentara za i protiv, ali ako je to volja većine onda se tu ne može ništa. Dugogodišnji izostanak dijaloga u BiH posebno je pitanje - rekao je Tomljanović.

Narodna skupština RS nedavno je odlučila da referendum bude održan 25. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana