Bosić priziva sukobe građana

Srna
Bosić priziva sukobe građana

Banjaluka - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da predsjednik SDS-a Mladen Bosić, najavom protesta 14. maja u Banjaluci, priziva sukobe građana u Srpskoj.

"Savez za promjene je samo puki izvršilac plana sukoba u Republici Srpskoj, a kreator tog plana nije iz Srpske. Bosić je juče najavio žnarodni protestž da bi spasio sebe od kraha na lokalnim izborima i smjene sa funkcije predsjednika SDS-a", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On kaže da Bosić, koji nema nikakvu odgovornost za Banjaluku i Republiku Srpsku, pokušava da u sukob uvuče opravdano nezadovoljne građane, da ga započne u Banjaluci, a posmatra iz Sarajeva ili Brčko distrikta.

Stevandić tvrdi da je Bosić dao instrukcije da načelnici opština u kojima je SDS na vlasti finansiraju organizaciju i prevoz učesnika protesta, koji su uglavnom zaposleni u lokalnoj administraciji.

"Bosić je, umjesto da oda počast ubijenim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici, pobjegao u Banjaluku da ne bi nasekirao lidera SDA Bakira Izetbegovića, zahvaljujući kojem je izabran za člana Kolegujuma Predstavničkog doma parlamenta BiH", dodao je Stevandić.

On smatra da je najbolje da narod ne učestvuje na protestima 14. maja u Banjaluci.

Stevandić: Bacanje ruža necivilizacijski čin

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da je ispod elementarnog civilizacijskog nivoa bacanje u rijeku Miljacku ruža koje su položile delegacije iz Republike Srpske i porodice ubijenih u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

"Nivo mržnje u Federaciji BiH je ogroman da ne mogu da shvate da bilo ko, osim njih, ima pravo da ožali svoje mrtve i pozove da budu procesuirani krivci za nevino pobijene. Bacanjem ruža iskazan je fanatizam koji je poguban za sve", rekao je Stevandić Srni.

On je ocijenio da je Republika Srpska u demokratskim slobodama ispred Federacije BiH.

Nakon što su bačene u kontejner, pa vraćene na prvobitno mjesto, ruže i svijeće, koje su položile delegacije iz Republike Srpske i porodice ubijenih u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, ponovo su juče bačene, i to u rijeku Miljacku.

Počast vojnicima JNA ubijenim prvih dana maja u Sarajevu juče su u Dobrovoljačkoj ulici odali članovi porodica stradalih, preživjeli u ovom zločinu, kao i zvaničnici Republike Srpske.

U Sarajevu su 2. i 3. maja 1992. godine ubijena 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a 207 zarobljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana