Staša Košarac: Utvrditi ko treba istražiti ubistva

SRNA
Staša Košarac: Utvrditi ko treba istražiti ubistva

Sarajevo - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Staša Košarac zatražio je od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH da konačno utvrdi koje je tužilaštvo nadležno za predmete ubistava Srđana Kneževića, Riste Jugovića i Željka Markovića.

Košarac je od VSTS-a zatražio i da utvrdi kod kog tužioca ili tužilaca se nalaze ovi predmeti, te da se preduzmu mjere protiv onih koji, eventualno, opstruišu istragu i procesuiranje osumnjičenih.

Košarac u otvorenom pismu predsjedniku VSTS-a Milanu Tegeltiji podsjeća da će se uskoro navršiti puna tri mjeseca otkako je u Domu naroda Parlamenta BiH postavio delegatsko pitanje Tužilaštvu BiH u vezi sa rasvjetljavanjem pomenutih ubistava, koja su se u Istočnom Sarajevu dogodila u periodu od 7. avgusta 1998. do 24. septembra 2002. godine.

Navodeći da nikada nije dobio zvaničan odgovor, Košarac je istakao da je Tužilaštvo BiH javno saopštilo da je još 2006. godine iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu izuzelo pomenute predmete, ali da su zvaničnici Tužilaštva BiH u najnovijim istupima u medijima demantovali činjenicu da su preuzeli te slučajeve. U Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu tvrde da su ti predmeti izuzeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana