Srebrenici do jeseni stižu dva miliona

Ž. D.
Srebrenici do jeseni stižu dva miliona

Sarajevo - Savjet ministara BiH uskoro će ispuniti obavezu koju je prihvatio prije dvije godine na Investicionoj konferenciji da za podršku razvoju Srebrenice izdvoji dva miliona maraka.

Ovo je jedan od zaključaka sastanka koji su juče u Sarajevu održali ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

- Pomoći ću da ovaj novac što skorije bude upućen u Srebrenicu za jedan kvalitetan projekat i da doprinese razvoju infrastrukture i opštine - istakao je Šarović. Dodao je i da je BiH na dobrom putu da dođe dogovora sa "Elektroprivredom Srbije" o naknadi za potopljeno zemljište, koja se ne uplaćuje od 1992. godine.

Grujičić je kazao da je dobio obećanje da će Savjet ministara do septembra uplatiti dva miliona KM.

- Moramo da tražimo pomoć da bismo našu industriju stavili na noge i doveli u prijeratno stanje, jer je Srebrenica prije rata bila jedna od najrazvijenijih industrijskih opština - rekao je Grujičić.

Komentarišući inicijativu za izgradnju spomenika preminulom ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu u Srebrenici, rekao je da podržava stav Skupštine opštine da u gradu nema mogućnosti za podizanje bilo kakvih spomenika i dodao da bi to doprinijelo podizanju tenzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana