Srbi nisu glasali za odluku o imenovanju generala

Srna
Srbi nisu glasali za odluku o imenovanju generala

Sarajevo - Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH nije danas podržala odluku Predsjedništva BiH o imenovanju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta generala u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, zbog nedostatka podrške članova iz srpskog naroda.

Predsjedavajući Komisije Sifet Podžić izjavio je Srni da Komisija nije imala nijedan glas "za" iz srpskog naroda.


"Prema poslovniku, Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH biće proslijeđen negativan izvještaj u vezi sa ovom odlukom Predsjedništva", dodao je Podžić.

On je objasnio da su članovi Komisije ranije upoznati o odluci Predsjedništva, a da su se jutros samo izjašnjavali o njoj.

Od četiri člana Komisije iz srpskog naroda, sjednici je prisustvovao samo Darko Babalj /SDS/ koji je bio protiv ove odluke, zbog čega ona nije usvojena.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je na sjednici 7. marta odluku Predsjedništva BiH o imenovanju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta generala u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije Borislav Bojić ranije je izrazio neslaganje što će generala Dragana Vukovića /53/, koji ide u penziju, zamijeniti dvije godine stariji Zoran Dunović /55/.

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH poslanici SNSD-a glasali su protiv odluke Predsjedništva BiH o imenovanju generala. Predsjedavajući Kuba poslanika SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da u sadržaju odluke postoji mnogo diskutabilnih elemenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana