SNSD ne odstupa od ideje Milana Jelića - borba za jaku i uspješnu Srpsku

Srna
SNSD ne odstupa od ideje Milana Jelića - borba za jaku i uspješnu Srpsku

Banjaluka - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ poručio je danas da ni deset godina nakon smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i visokog funkcionera ove stranke Milana Jelića ne odstupa od ideje za koju se on borio, a to je snažna i uspješna Srpska koja može da odoli svim iskušenjima.

"Nekadašnji predsjednik Republike Srpske i visoki funkcioner SNSD-a Milan Jelić napustio nas je prije deset godina, kada je njegov životni i profesionalni mandat šestog predsjednika Srpske iznenada prekinut, ali ono za šta se on borio živi i danas, a borio se za uspješnu Republiku Srpsku", saopšteno je iz SNSD-a.


Iz SNSD-a ističu da je relativno kratak period koji je Milan Jelić proveo na odgovornim mjestima bio dovoljno dug da Republika Srpska shvati da je riječ o istinskom borcu za interese države i naroda.

"I posljednji ispraćaj predsjednika Jelića bio je dokaz da je narod u Republici Srpskoj u njemu prepoznao svog zastupnika", ističu iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da SNSD i ove godine sa velikom tugom i poštovanjem obilježava dan kada je Republiku Srpsku iznenada i na veliku žalost ove stranke, kao i građana Srpske napustio njen predsjednik, profesor, privrednik i sportski radnik Milan Jelić.

U Modriči će sutra biti obilježeno deset godina od smrti bivšeg predsjednika Srpske Milana Jelića.

Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.

Za svoj rad dobio je mnogo prestižnih priznanja, među kojima su menadžer decenije u BiH 2003. godine, Orden za stvaralaštvo - na Briselskoj izložbi inovacija 2005. i Orden Svetog Save.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana