SDS sebi prišio fanove iz Turske

Svjetlana Šurlan
SDS sebi prišio fanove iz Turske

Banjaluka - Pokušavajući da popravi imidž u predizbornoj kampanji i da se predstavi što popularnijim, SDS je pribjegao kupovini lažnih fanova na društvenoj mreži "Fejsbuk", a da nešto ne štima pokazuje činjenica da su hiljade "lajkova" dobili iz Turske, u kojoj imaju gotovo identičnu popularnost kao i u BiH.

Od 17.690 fanova koji su lajkovali zvaničnu "Fejsbuk" stranicu SDS-a nešto više od 40 odsto čine korisnici iz BiH, a gotovo 30 odsto ih je iz Turske. U prilog nelogičnosti ide i činjenica da se samo 4,5 odsto fanova odnosi na Srbiju, a tek procenat manje na Filipine. Dva odsto "lajkova" SDS je dobio iz dalekog Brazila.

Šef za internet reklamiranje u jednoj od banjalučkih marketinških agencija Nemanja Krecelj kaže da je na zvaničnoj stranici SDS-a na "Fejsbuku" oko 8.000 kupljenih lažnih fanova.

- Pokušavajući da podignu svoju popularnost učinili su sebi medvjeđu uslugu. Ukopali su sami sebe kupivši najjeftiniji servis lažnih lajkova na crnom tržištu, jer su uglavnom zemlje poput Turske, Filipina, Brazila, Indije, Meksika i Egipta poznate po velikom broju lažnih profila. Cijene znaju da budu i jedan dolar za 1.000 lajkera - istakao je Krecelj i dodao da taj broj poslije izvjesnog vremena uvijek opadne, što se desilo i SDS-u.

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana