Павић: Мектић представља опасност за Србе с обје стране Дрине

Срна
Павић: Мектић представља опасност за Србе с обје стране Дрине

Београд - Аналитичар Александар Павић оцијенио је да министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић "представља опасност за Србе са обје стране Дрине, јер их, као номинални Србин, буквално клевеће на начин на који то раде њихови најљући непријатељи".

"Мектић је у интервјуу објављеном 10. фебруара за затребачки 'Вечерњи лист' прво повукао паралелу између Сребренице и Холокауста, а затим изјавио да, с тим у вези, Срби морају да прођу 'катарзу'. Његове потоње немуште демантије, уз помоћ тонског записа, са лакоћом је побио новинар који га је интервјуисао", истакао је Павић.


Он је оцијенио да "поистоветити народ - који је не само био жртва истинског геноцида, већ и четири пута у прошлом веку жртва немачке агресије /Први и Други светски рат, 1991. и једнострано признање сецесије Словеније и Хрватске, и 1999. и учествовање у НАТО агресији на СРЈ и ширење лажи о 'геноциду над косовским Албанцима' од стране српских снага/ - са тим истим агресором је једноставно неопростиво".

"Или Мектић себе можда сматра већим ауторитетом за то питање од директора центра 'Симон Визентал' Ефраима Зурофа, који је јасно рекао да је свако поређење Сребренице са Холокаустом 'апсурдно', да је 'страшно правити таква поређења' и да 'оно што се тамо /у Сребреници/ десило није опис или дефиниција геноцида', већ 'да је одлука да се то назове геноцидом донета из политичких разлога'", навео је Павић у ауторском тексту за портал "Све о Српској".

Он сматра да је Мектић у сваком случају користан за агресивну и ратоборну идеју о унитарној БиХ под босанско-муслиманском доминацијом, а у најгорем случају - он све то ради свјесно, или из убјеђења, или зато што је нечим уцијењен.

"С обзиром да је изборна година, Мектић је изузетно опасан не само за Српску и Србе већ и за свој СДС, који се, узгред, није одмах оградио од њега, а морао је, ако се не слаже с његовим скандалозним иступом. Јер, питање које ће неминовно бити тема предизборне кампање је - да ли то СДС, ако којим случајем освоји власт, планира да, по Мектићевој матрици, призна непостојећи геноцид у Сребреници, наметне трајну хипотеку 'геноцидности' Републици Српској, неутрализује Србију као новог/старог 'агресора' /овог пута уз наводну помоћ 'малигне' Русије/ и на тај начин издејствује коначно утапање Српске у унитаризовану БиХ", истиче Павић у тексту под насловом "Драган Мектић представља опасност за Србе са обе стране Дрине".

Он је нагласио да је "Мектић, шеф /иначе недејтонског/ министарства за безбедност БиХ" у релативно кратком временском периоду успио да избије у сам врх листе кандидата за најкориснијег за стварање унитарне, недејтонске и, зашто не рећи, антисрпске БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана