Osam direktora Šuma RS ostalo u foteljama

Marijana Miljić
Osam direktora Šuma RS ostalo u foteljama

Banjaluka - Vršilac dužnosti direktora "Šuma RS" Risto Marić danas će uručiti rješenja o imenovanju direktora osam šumskih gazdinstava i Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju iz Doboja, a zanimljivo je da je osam dosadašnjih rukovodilaca zadržalo svoje fotelje.

Poslije završene konkursne procedure za izbor direktora deset gazdinstava i Centra za sjemensku proizvodnju, pozicije su popunjene u devet organizacionih jedinica "Šuma".

Tako će na čelu šumskih gazdinstava "Jahorina" Pale i "Vrbanja" iz Kotor Varoša biti postavljeni dosadašnji direktori Ranko Ćeranić i Daliborka Kerezović-Damjanović.

Ista situacija je i u ŠG "Visočnik" iz Han Pijeska, "Lisina" iz Mrkonjić Grada te "Majevica" Lopare gdje će tamo gdje su stali nastaviti Janko Golijan, Radomir Popadić i Zoran Dondić.

Na čelu Šumskog gazdinstva "Birač" iz Vlasenice ostaće Miomir Kurtuma, koji je u julu postavljen za v.d. direktora, dok će Neđo Galić i dalje biti na čelu ŠG "Oštrelj-Drinić" iz Drinića.

- Na čelo gazdinstva "Banjaluka" biće imenovan Velibor Stanić, dok direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju ostaje Nikola Milićević - kazao je Marić.

Stanić će zamijeniti Dragana Novakovića.

Iz "Šuma RS" poručili su da, iako je konkurs krajem jula raspisan i za izbor direktora gazdinstava "Zelengora" iz Kalinovika i "Milići" iz Milića, novi direktori danas neće biti imenovani.

Direktor "Zelengore" Slobodan Škobić smijenjen je u julu zbog loših rezultata, a na njegovo mjesto tada je postavljen Đorđe Sladoje. Na čelu ŠG "Milići" je v.d. direktora Igor Golić i on se jedini prijavio za ovu funkciju.

Uslove za direktora "Zelengore" ispunilo je pet kandidata. Osim Sladoje, za direktorsku fotelju bore se i Tihomir Tokić, Zoran Šupet, Vojo Bozalo i Bojan Tošić.

Za direktorska mjesta u deset šumskih gazdinstava i Centru za sjemensko rasadničku proizvodnju borila su se ukupno 23 kandidata, a neki od njih aplicirali su istovremeno za čelnu poziciju u po tri gazdinstva.

Poslovanje

"Šume RS" su u prvom polugodištu ove godine ostvarile dobit od 2,68 miliona maraka, a od 26 šumskih gazdinstava osam je bilo u minusu. Pored rasta profita, "Šume" su prebacile i plan sječe za šest odsto, a proizvodnje za tri procenta. Preduzeće je prošlu godinu završilo sa dobiti od 9,96 miliona maraka, a četiri šumska gazdinstva poslovala su sa gubicima većim od prihoda.

Nove direktore dobiće gazdinstva

"Banjaluka" iz Banjaluke

"Oštrelj-Drinić" iz Drinića

"Vrbanja" iz Kotor Varoša

"Majevica" iz Lopara

"Lisina" iz Mrkonjić Grada

"Birač" iz Vlasenice

"Jahorina" sa Pala

"Visočnik" iz Han Pijeska

+Centar za sjemensko rasadničku proizvodnju iz Doboja

Izbor direktora još čekaju

"Zelengora" iz Kalinovika

"Milići" iz Milića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana