Određen pritvor vehabiji Ademu Karamuji

Srna
Određen pritvor vehabiji Ademu Karamuji

Sarajevo - Opštinski sud u Zavidovićima odredio je pritvor vehabiji Ademu Karamuji iz sela Ošve kod Maglaja zbog sumnje da je 7. avgusta zagadio vodovod u tom selu, od kada je bio u bjekstvu do hapšenja prije dva dana.

Pritvor Karamuji određen je na prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanja bezbjednosti i zagađivanja vode za piće u vezi sa krivičnim djelom izazivanja opšte opasnosti, prenijeli su federalni mediji.


Karamuja je danas predat u nadležnost sudskoj policiji, a prijedlog za pritvor Kantonalno tužilaštvo uputilo je jutros.

U Ošvama je 7. avgusta izbila svađa mještana zbog lokalnog vodovoda, a upotrijebljeno je i vatreno oružje, nakon čega je policija uhapsila Jasmina Bratanovića, dok se za Ademom Karamujom tragalo.

Prema navodima medija, mještani su finansirali izgradnju vodovoda na koji su pojedinci htjeli da se ilegalno priključe, što im nije dozvoljeno. To je izazvalo sukob, a osoba čije domaćinstvo je trebalo da bude isključeno sa vodovodne mreže pucala je iz vatrenog oružja, zamutila vodu iz koje se napajaju domaćinstva i pobjegla u šumu.

Karamuja, koji je pripadnik vehabijskog pokreta, ranije je optužen pred Sudom BiH da je kao član terorističke grupe "Islamska država" učestvovao na ratištima u Siriji i Iraku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana