Nikšić: »Nadoknada za duševnu bol« ministrima i savjetnicima u FBiH

Srna
Nikšić: »Nadoknada za duševnu bol« ministrima i savjetnicima u FBiH

Zvornik - Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH Nermin Nikšić rekao je da ponovno uvođenje nadoknade ministrima i savjetnicima u federalnoj Vladi dokazuje da se koalicija SDA i SBB još nije počela baviti ekonomskim reformama i reformskom agendom, o kojima stalno pričaju.

"Ponovno uvođenje naknade federalnim ministrima i njihovim savjetnicima nazvao sam 'nadoknadom za duševnu bol'", rekao je Srni Nikšić prije početka javne tribine pod nazivom "Naš odgovor na aktuelnu političku situaciju u BiH", večeras u Zvorniku.


Osvrćući se na izjavu premijera Federacije BiH Fadila Novalića da opozicija priželjkuje ugrožavanje koalicije SDA-SBB, Nikšić je istakao da SDP-u ugrožavanje te koalicije ne pada na pamet.

"SDP BiH očekuje da konačno ova koalicija počne da radi ono što je obećala građanima, jer vidimo da se više od godinu i po dana od izbora bave raspodjelom funkcija i uspostavljanjem stranačke kontrole nad javnim resursima i javnim preduzećima", rekao je Nikšić.

On je rekao da nije bitno da li SDP BiH vjeruje u koaliciju SDA-SBB, nego da li oni iskreno vjeruju u tu koaliciju. "Ako vjeruju, onda se iskreno nadam da će ostati opredijeljeni da rade sve ono što govore u javnosti, jer je dodatna kriza nepotrebna u ionako komplikovanim odnosima", rekao je Nikšić.

Govoreći o hapšenju predsjednika SBB Fahrudina Radončića, Nikšić je rekao da iz SBB-a govore da je to montirani politički proces, a da su s druge strane poznati stavovi pravosudnih institucija BiH.

"Ne znam šta je gore za FBiH, pa čak i za BiH. Da li je gore da u vlasti imamo dio koalicije koja je nevinom čovjeku montirala politički proces, ili je gore da u koaliciji bude neko ko je zaista odgovoran za ono što mu se stavlja na teret", rekao je Nikšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana