Mladićeva poruka iz Haga: Srpsku očuvati po svaku cijenu

Mladićeva poruka iz Haga: Srpsku očuvati po svaku cijenu 25.09.2018 13:59 | Srna

Banjaluka - Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratko Mladić pristupio je Organizaciji starješina VRS i poručio da se Srpska mora očuvati po svaku cijenu, jer su u njene temelje ugrađeni životi 30.000 najboljih sinova i kćeri srpskog naroda.

Predsjednik ove organizacije Milovan Milutinović prenio je na konferenciji za novinare u Banjaluci da je Mladić poručio da je obaveza svih političara i patriotskih snaga da se odupru svim oblicima ugrožavanja Republike Srpske i njenih institucija.

On je prenio i da je Mladić istakao da se mora voditi briga o boračkim kategorijama, porodicama poginulih i nestalih, kao i starješinama koji su stvarali i odbranili Srpsku.

Milutinović je precizirao da je Mladić prihvatio da u narednom periodu bude biran za počasnog predsjednika te organizacije.

"Mladić je naveo da to ne radi radi sebe, već zbog podrške ciljevima definisanim Statutom Organizacije starješina VRS i potrebom okupljanja patriotskih snaga oko osnovnih ciljeva i obaveza usmjerenih očuvanju Srpske i povećanju brige za porodice poginulih, ratne vojne invalide, borce i starješine koji su dali nesebičan doprinos", istakao je Milutinović.

Prema njegovim riječima, Mladić je poručio - "Neka živi Srpska".

Milutinović je na konferenciji za novinare istakao i da je nedopustivo miješanje stranog faktora u politička i izborna dešavanja u Srpskoj i BiH, te da nakon pristupanja Mladića očekuju burne reakcije udruženja iz Federacije BiH, ali i pritisak međunarodnih krugova.

"Nećemo se osvrtati na to. Smatramo da je Mladić, kao prvi vojnik VRS, zaslužio da se nađe u našoj organizaciji. To nam je čast i zadovoljstvo i mi ga se ne odričemo", poručio je Milutinović.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica