Krčmar: Krajnje vrijeme za deblokadu komisije za nadzor OBE

Krčmar: Krajnje vrijeme za deblokadu komisije za nadzor OBE 05.02.2018 10:57 | Srna

Sarajevo - Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Đorđo Krčmar upozorava da je krajnje vrijeme za deblokadu rada Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /Oba/, koja je posljednjih mjeseci bez ikakvog civilnog nadzora.

"To je u suprotnosti i sa poslovnikom o radu ove komiisje, a time se krši i Zakon o radu Obe, koji jasno propisuje nadležnost i obaveze Komisije. Ranije smjene i imenovanja odigravali su se ishitreno", rekao je Krčmar za "Dnevni avaz".


Krčmar, koji je i član Komisije za nadzor nad radom Obe, pita - zašto zamjenici predsjedavajućeg Komisije Bariša Čolak /HDZ/ ili Safet Softić /SDA/ ne sazovu sjednicu Komisije?

"Ako je sjednica mogla da bude zakazana da se usvoji budžet Obe, može i sada, da mi radimo svoj posao koji nam zakon nalaže", istakao je Krčmar.

Krčmar je potvrdio da je po napuštanju SDS-a i prije nedavnog pristupanja DNS-u djelovao kao nezavisni poslanik, te da je tada bilo riječi o tome da bude na čelu Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obe.

Ovo tijelo zasjedalo je posljednji put u oktobru prošle godine, kada je na rok od 60 dana za privremenog predsjedavajućeg bio imenovan Čolak, a komisija je u blokadi od jula prošle godine, kada je smijenjen predsjedavajući Nikola Špirić /SNSD/, nakon čega je ostavku na članstvo u Komisiji podnio njegov stranački kolega Sredoje Nović.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica