Knjiga o Srpskoj do kraja septembra

V. K.
Knjiga o Srpskoj do kraja septembra

Banjaluka - Kapitalna knjiga "Istorija Republike Srpske" trebalo bi da izađe iz štampe do kraja septembra. izjavio je istoričar Čedomir Antić koji je jedan od autora.

Knjiga predstavlja prvu sveobuhvatnu sintezu istorije RS i srpskog naroda na ovim prostorima, a Antić je ranije kazao da je u knjizi obrađena istorija Srpske, i to ne samo od njenog osnivanja 1992. godine i međunarodnog priznanja 1995. godine, već i istorija srpskog naroda na ovom prostoru od doseljavanja Srba.

Dodao je da postoji i jedno poglavlje koje se bavi i periodom prije dolaska Srba na te prostore kao i da se knjiga završava obrađivanjem tema poput terorističkog napada u Zvorniku te obilježavanja 20 godina od zločina u Srebrenici.

Prvo izdanje knjige od oko 400 stranica biće štampano u velikom luksuznom formatu, a ima vrlo ugledne recenzente iz Srpske i Srbije, kao i 11 saradnika.

Neke od fotografija i ilustracija prvi put su objavljene u ovoj knjizi, koja će biti štampana na masnom papiru.

- Nadamo se da će za nekoliko mjeseci osvanuti i englesko i popularno izdanje. Želimo da knjiga dođe do velikog broja građana - istakao je nedavno Antić.

Uz njega autor knjige je dekan Fakulteta političkih nauka u Banjaluci Nenad Kecmanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana