Izetbegović: Savjet ministara u narednih nekoliko sedmica?

Srna
Izetbegović: Savjet ministara u narednih nekoliko sedmica?

Sarajevo - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da bi novi saziv Savjeta ministara mogao da bude formiran u narednim sedmicama.

Izetbegović je rekao novinarima da na današnjem sastanku sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a BiH Draganom Čovićem nije postignut neki poseban rezultat, ali da je vladala dosta dobra atmosfera.

Na pitanje da li je NATO put ostao uslov za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara, Izetbegović je odgovorio da danas o tome nije razgovarano, te da su pokušali da idu od “lakših pitanja”.

Izetbegović smatra da je potrebno pronaći način da se stvari u BiH pokrenu kada je riječ o svim važnijim pitanjima, pa i o pitanju aktiviranja MAP-a.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o izgradnji BiH, međusobnim odnosnima, ali i o načinu da bude popravljen položaj Hrvata i Bošnjaka u Republici Srpskoj, kao i položaj Srba u Federaciji BiH.

“Treba da nađemo mehanizam da se te stvari relaksiraju, da pomognemo ljudima i da uopšteno popravljamo atmosferu u zemlji”, naveo je Izetbegović.

Izetbegović smatra da će sastanci sa liderima bošnjačkih stranaka iz FBiH biti održani u drugoj polovini ove sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana