Ivanić: Treći puk će prisustvovati obilježavanju Dana Republike

Srna
Ivanić: Treći puk će prisustvovati obilježavanju Dana Republike

Banjaluka - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ponovio je večeras da ima rješenje i da će pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka prisustvovati u Banjaluci obilježavanju Dana Republike Srpske.

Ivanić je večeras novinarima u Banjaluci rekao da nema informaciju da je Ministarstvo odbrane BiH donijelo odluku da ne dozvoli da bilo ko od pripadnika Oružanih snaga BiH učestvuje u programu obilježavanja Dana Republike Srpske.


"Ponavljam, pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka prisustvovaće manifestaciji, ja sam to rješenje našao, a kakvo je, vidjećete ovih dana", poručio je Ivanić.

Ministarstvo odbrane BiH donijelo je odluku da niko iz Oružanih snaga BiH ne smije da učestvuje na proslavi Dana Republike Srpske, a takva odluka je donesena nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio zahtjev, u skladu sa zakonom, da se prilikom njegovog pojavljivanja na proslavi Dana Republike angažuje počasna jedinica Oružanih snaga BiH u kojoj je i vojni orkestar.

Zahtjev je odbijen nakon pisma komandanta NATO štaba u BiH Žizel Vilc, koja je navela da bilo kakvo učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u programu obilježavanja Dana Republike Srpske predstavlja kršenje Zakona o odbrani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana