Ivanić: PDP pokazala najveću stabilnost

Srna
Ivanić: PDP pokazala najveću stabilnost

Banjaluka - Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izrazio je uvjerenje da će PDP ostvariti jedan od najboljih rezultata na predstojećim lokalnim izborima, jer je pokazala najveću stabilnost.

Ivanić je naglasio da je ova partija ostvarila svoje ciljeve, te zabilježila odanost svojih članova, za razliku od drugih partija.


"Ponosan sam što kod nas nije bilo 'preletača', te smo partija koja je uvijek obezbjeđivala stabilnost i smirenost, koja je građanima potrebna", rekao je Ivanić Srni prije početka predizborne tribine PDP-a u Verićima kod Banjaluke.

Nosilac odborničke liste PDP-a u Banjaluci Zoran Talić rekao je da je ova stranka u izbornim planovima akcenat stavila na razvoj sela, a da su glavni ciljevi poboljšanje vodosnabdijevanja seoskih područja, te da se poljoprivrednim proizvođačima omogući mjesto gdje će plasirati svoje proizvode.

On je istakao da je jedan od ciljeva u planu razvoja Banjaluke da se u ovom gradu formira i pet "mlijekomata", na kojim bi svi koji proizvode mlijeko na seoskom području imali direktan plasman mlijeka, koje bi se otkupljivalo za 80, umjesto dosadašnjih 30 feninga.

"Tako bi se gotov seoski proizvod građanima približio i prodavao za jednu KM, dok bi 20 feninga imao Centar za razvoj i unapređenje sela, kao direktnu dobit, jer bi bio nosilac svih tih aktivnosti", naveo je Talić.

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić rekao je Srni da će ako dobije povjerenje građana na predstojećim izborima promijeniti dosadašnji odnos gradske vlasti prema seoskim područjima, te da bi već slijedeće godine iz gradskog budžeta izdvojio pet odsto, odnosno šest miliona KM na godišnjem nivou za podršku zapošljavanju.

On je istakao da će poljoprivrednim proizvođačima dati podršku u projektima za razvoj gazdinstva, nabavkom stoke, hrane, ali i mjesta za plasiranje proizvoda.

"Vratićemo rejonske pijace, na kojima proizvode neće moći prodavati nakupci, nego samo proizvođači sa svog domaćinstva", dodao je Čavić.

Predizbornoj tribini PDP-a u Verićima prisustvovao je i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana