Imenovani novi članovi Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica

Srna
Imenovani novi članovi Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica

Sarajevo - U novi Kolegijum direktora Instituta za nestala lica BiH večeras su imenovani Amor Mašović, Marko Jurišić i Nikola Perišić, izjavio je predsjednik Privremenog upravnog odbora tog instituta Šimun Novaković.

Novaković je rekao novinarima nakon sjednice da je razriješen stari saziv kojeg su činili Amor Mašović, Milutin Mišić i Marko Jurišić.

Prema njegovim riječima, za odluku o razrješenju starog saziva i imenovanju novog saziva Kolegijuma direktora glasalo je pet članova Privremenog upravnog odbora, dok je jedan bio uzdržan.

Šimunović je napomenuo da na večerašnjoj sjednici Privremenog upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH nije prihvaćena ostavka člana tog odbora Momira Škiljevića.

"Škiljević je danas upoznao Upravni odbor o svojoj ostavci. Nismo je prihvatili i nastavili smo odlučivanje u skladu sa poslovnikom o radu Upravnog odbora, gdje je tačno propisana procedura kako se donose odluke", rekao je Novaković.

On je naglasio da je Privremeni upravni odbor Instituta bez tog glasa imao legitimitet za donošenje odluka koji podrazumjeva da se unutar većine ostvari najmanje po jedan glas iz svakog od konstitutivnih naroda.

Najavljeno je da će članovi novog saziva Kolegijuma direktora stupiti na dužnost do kraja sedmice dok stručne službe Instituta za nestala lica BiH urade neophodna dokumenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana