I SNSD i DNS žele poziciju premijera

V. Z.
I SNSD i DNS žele poziciju premijera

Banjaluka - Jedina dilema izbora u Republici Srpskoj je ko će od novog predsjednika Republike Srpske dobiti mandat da napravi novu vladu Srpske, odnosno ko će zasjesti u premijersku fotelju - da li će to biti neko iz SNSD-a ili DNS-a.

I u jednoj i u drugoj partiji smatraju da su ostvarili izborni rezultat koji im daje za pravo da “pucaju” na ovu poziciju.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić smatra da ova stranka zaslužuje premijersku poziciju, ističući da su dobri rezultati na tek održanim izborima pokazali da bi građani podržali predsjednika vlade Srpske iz DNS-a.
- Nemamo razloga da mijenjamo mišljenje koje smo imali prije izbora. Da smo imali slab rezultat, imali bismo razloga da o tome razmislimo. Ovako, smatramo da sada imamo razloga da na ovu temu razgovaramo sa SNSD-om i SP-om. Mi imamo svoj stav i logično je da prvo razgovaramo sa starim koalicionim partnerima. Nećemo se ni sa kim sastajati dok sa njima ne obavimo razgovor - rekao je Pavić.

U javnosti je kao najozbiljniji kandidat DNS-a za ovo mjesto pominjan Milan Radović, predsjednik Uprave Nove banke, ali i Nedeljko Čubrilović, još aktuelni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, a kome bi to bila kruna dosadašnje političke karijere.  

S druge strane, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je gotovo kategoričan - novu vladu Srpske će predvoditi njihov kadar. Kako je nedavno istakao, s obzirom na to da je SNSD najjača politička partija, sa najvećom podrškom građana, ona će i dati novog premijera.

- Predsjednik Vlade biće kadar SNSD-a i već znam ko će to biti, ali nije lijepo da to sada kažem - rekao je lider SNSD-a, poručujući onima kojima se ne sviđa ova činjenica “neka potraže nekoga na drugoj strani”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana