Hag ne razmatra mogućnost da pusti Šešelja

RTRS
Hag ne razmatra mogućnost da pusti Šešelja

Hag - Haški tribunal za sada ne razmatra mogućnost da pusti iz pritvora predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i pošalje ga na liječenje u Srbiju, izjavila je portparol Tribunala Magdalena Spalinska.

Ona je za beogradski "Blic" rekla da Sekretarijat Haškog tribunala nije dobio nove ljekarske izvještaje o zdravstvenom stanju Šešelja, kome su otkrivene metastaze na jetri.

Spalinska je potvrdila da je stiglo pismo predsjednika Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića i dodala da je srpski konzul u Hagu najavio je da će posjetiti srpske pritvorenike.

Ljajić je zatražio informacije o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, koji je u četvrtak i petak doživio dva srčana udara, prenosi RTRS.

On je juče naveo da je Srbija spremna da u Hag pošalje ljekare koje Šešelj i Hadžić izaberu i napomenuo da je za posjetu ljekara po izboru pritvorenika potrebna saglasnost Sekretarijata Tribunala.

Potpredsjednik SRS-a Milorad Mirčić ranije je potvrdio Srni da su Šešelju otkrivene metastaze na dva mjesta na jetri i da je odobrio da ova informacija bude prezentovana javnosti.

Šešelj je prethodno operisan zbog karcinoma debelog crijeva.

Predsjednik SRS nalazi se u pritvoru Haškog tribunala već 12 godina, a i dalje se ne zna kada bi presuda u njegovom slučaju mogla biti donesena.

Goran Hadžić, bivši predsjednik Republike Srpske Krajine, doživio je blaži srčani udar u četvrtak, 16. oktobra, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, kada je prilikom pada povrijedio i rame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana