Gradonačelniku Banjaluka uručen prvi tom Enciklopedije Republike Srpske

Srna
Gradonačelniku Banjaluka uručen prvi tom Enciklopedije Republike Srpske

Banjaluka - Predsjednik Akademije i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović uručio je danas gradonačelniku Banjalke Igoru Radojičiću prvi tom Enciklopedije Republike Srpske u kojem je Banjaluka vrlo detaljno obrađena sa svim specifičnostima.

Radojičić je rekao da je imao privilegiju da kao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske bude uključen u uređivački odbor Enciklopedije Republike Srpske, dodajući da je riječ o sistematičnom i detaljnom djelu.

On ističe da je izrada Enciklopedije Republike Srpske obiman i značajan posao koji traje već desetak godina, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Važno je zbog sadašnjeg, a još više zbog budućeg vremena da se sistematično prikaže Republika Srpska i svi pojmovi iz njene istorije, geografije i ostalih nauka, odnosno da se daju odrednice na osnovu kojih će u budućnosti moći da se procjenjuje", rekao je Radojičić.

Kuzmanović je rekao da je Enciklopedija najznačajni projekat koji ima Republika Srpska iz oblasti nauke, obrazovanja, kulture i uopšte iz društvenih i drugih djelatnosti.

"Enciklopedija je lična karta Republike Srpske u kojoj će biti obrađeno 2.600 naseljenih mjesta, s tim da samo grad Banjaluka ima 52 naseljena mjesta. Bitno je da Enciklopedija dođe na pravo mjesto i biće idealan poklon našim ljudima u inostranstvu, ali i stranim i drugim delegacijama", zaključio je Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana