Dodik: Dolazi mi po deset prijetnji svaki dan

Srna
Dodik: Dolazi mi po deset prijetnji svaki dan

Istočno Sarajevo - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Istočnoj Ilidži da Republika Srpska nije podijeljeno društvo, da ima potpuno političko jedinstvo i saglasnost o važnim nacionalnim i državnim pitanjima.

Dodik je novinarima rekao da je na današnjem sastanku sa načelnicima nekoliko opština sa područja grada Istočno Sarajevo razgovarano o potrebi političkog jedinstva na bazi očuvanja osnovnih vrijednosti Republike Srpske, gdje god ko bio na vlasti.

Predsjednik Republike Srpske osudio je prijeteće poruke članovima SDS-a Obrenu Petroviću i Milovanu Bjelici, ocijenivši ih neprihvatljivim.

"Republika Srpska je demokratsko društvo i mi kao političari po vokaciji treba da razgovaramo o svemu. Odbacujem činjenicu da neki bolesni umovi zbog toga mogu nekoga da stave na tapet. Naš MUP radi po tom pitanju i mi ćemo doći do tih ljudi. U svakom slučaju, to je neprihvatljivo i Srpska ima kapacitet da se odbrani", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da njemu svaki dan dolazi po 10 prijetnji otkad je postao srpski član Predsjedništva BiH, ali da on to više i ne čita.

Komentarišući smjenu Nedeljka Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a, Dodik je rekao da je bilo najava da će doći do turbulencija u DNS-u, ali da je to njihova stvar.

"Sa Čubrilovićem imamo dobra iskustva bez obzira što je bio iz druge političke partije", naglasio je Dodik.

U Istočnoj Ilidži danas je održan sastanak kojem su prisustvovali Dodik, načelnik te opštine Marinko Božović, te kadar SNSD-a - gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić i narodni poslanik Marko Vidaković.

Na sastanku su bili i delegat u Domu naroda parlamenta BiH Darko Babalj, te načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, obojica kadar SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana