Do sredine marta lista kandidata za rukovodioce policijskih agencija

 Do sredine marta lista kandidata za rukovodioce policijskih agencija 07.02.2018 00:16 | Srna

Sarajevo - Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH kao nezavisno tijelo policijske strukture BiH trebalo bi do sredine marta da dostavi ministru bezbjednosti rang listu kandidata za izbor na čelna mjesta više policijskih agencija u BiH, izjavio je u utorak u Sarajevu zamjenik predsjedavajućeg Odbora Enes Obralija.

U obraćanju članovima Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost, Obralija je rekao da bi Nezavisni odbor do kraja februara trebalo da obavi intervju i bodovanje prijavljenih na konkurs za pet rukovodećih pozicija u tri policijske agencije u BiH.

On je podsjetio da je konkurs raspisan za direktora i dva zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, direktora i zamjenika direktora Granične policije te zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/.

Prema njegovim riječima, navedena dinamika obezbijediće da prije sredine aprila, kada ističe mandat sadašnjim direktorima, odnosno zamjenicima direktora u navedenim agencijama, budu imenovani novi.

Za mjesto direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH stiglo je pet prijava, a za mjesto zamjenika direktora Direkcije deset.

Tri prijave stigle su za mjesto direktora Granične policije BiH, devet za mjesto zamjenika direktora Granične policije i šest prijava za zamjenika direktora SIPA.

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH danas je usvojila Izvještaj o radu Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2017. godinu i Plan rada Odbora za ovu godinu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica