Đokić: Djelovanje za trajno miran i stabilan region

Srna
Đokić: Djelovanje za trajno miran i stabilan region

Bijeljina - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je danas da društvene odnose unutar Republike Srpske, BiH i regiona treba graditi tako da ovaj prostor bude trajno miran i stabilan, da se ekonomski razvija i da građani u njemu žive bolje.

Uoči Izborne konferencija Gradskog odbora SP u Bijeljini, Đokić je rekao da očekuje još bolje pozicioniranje stranke na političkoj sceni Srpske i najavio da će socijalisti na programskom kongresu u novembru ponuditi odgovore na ključna pitanja društvenog života unutar Srpske, BiH i regiona.


"Došao je trenutak u kome sve političke snage ove zemlje treba da shvate da je potrebno ponuditi nove odgovore na otvorena društvena pitanja koja dugo stoje, jer ne može se više niko pravdati time da je ovdje bio rat i da je sve povezano sa njegovim posljedicama", ocijenio je lider socijalista.

Đokić je rekao da se mora ubrzano raditi na reformama, čak i onim bolnim, i pri tome krajnje iskreno i otvoreno izaći pred narod i govoriti o potrebama reformi.

"Reforme ne treba da služe političkim strankama i liderima, ni društvenim elitama, one treba da služe državi i građanima sa ciljem da se živi bolje. Mi ćemo tu reformu zagovarati i boriti se da se ona pokrene na bazi odgovora koje će socijalisti dati", poručio je Đokić.

Prema njegovim riječima, SP će o potrebama i prioritetima zemlje razgovarati i sa drugima s ciljem da ih argumentima uvjeri u ispravnost svojih političkih stavova.

Đokić je rekao da je izborna aktivnost unutar stranke pri kraju i da ovaj izborni ciklus karakteriše vidljiv napredak u organizacionom razvoju, da su opštinski odbori napredovali u pogledu brojnosti članstva i kvaliteta kadrova, te da masovnost na izbornim konferencijama i energija mladih unosi optimizam za buduće vrijeme.

Đokić je dodao da je to bitno i za Bijeljinu, koja ima perspektivu da se još snažnije razvija.

On je istakao da je SP u Bijeljini snažno instalirana i da su na posljednjim izborima dobili daleko veću podršku nego na svim prethodnim, što ukazuje na snažnu podršku građana i razumijevanje programa SP.

Predsjednik Gradskog odbora SP Bijeljina Nedeljko Jović rekao je novinarima da će 101 delegat stranke izabrati 25 članova novog rukovodstva.

On je ocijenio da je Gradski odbor socijalista u prethodnom mandatu opravdao obećanja, ojačao SP i snažno radio na stvaranju uslova za bolji život građana u Semberiji i Republici Srpskoj.

Izborna konferencija Gradskog odbora SP u Bijeljini održana je u Centru za kulturu "Semberija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana