Delegacije Vlade i Tjenđina o uspostavljanju ekonomske poslovne zone

Srna
Delegacije Vlade i Tjenđina o uspostavljanju ekonomske poslovne zone

Banjaluka - Delegacije Vlade Republike Srpske i kineskog grada Tjenđina razgovarale su danas o uspostavljanju ekonomske poslovne zone, u okviru koje bi bila uspostavljena saradnja domaćih kompanija i privrednika iz Kine.S ciljem realizacije buduće saradnje, razgovarano je o uzajamnoj posjeti privrednika Tjenđina i Republike Srpske da bi se konkretizovale buduće aktivnosti na zajedničkim projektima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.


Na sastanku je bilo riječi o uspostavljanju buduće saradnje u oblastima privrede, agrara, turizma, nauke, kulture i sporta.

Vlada Republike Srpske opredijeljena je da podrži svaku dobru inicijativu i da sarađuje na partnerskim odnosima sa svim potencijalnim partnerima u bližem i širem okruženju, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je razvoj poslovnih zona oblast potencijalne saradnje sa stranim partnerima u Banjaluci, kao i unapređenje međunarodne saradnje.

Otvaranje Konfucijevog instituta u Banjaluci na sastanku je ocijenjeno kao važno uporište i mjesto koje će pružati podršku budućoj zajedničkoj saradnji.

Delegaciju Vlade Republike Srpske predvodio je potpredsjednik Anton Kasipović, a delegaciju Tjenđina zamjenik gradonačelnika Džao Haišan.

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar ekonomskih odnosa i regionalne saradnje Zlatan Klokić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana