Cvijanović: Vlada postigla maksimum u zadatim okolnostima

Srna
Cvijanović: Vlada postigla maksimum u zadatim okolnostima

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Vlada u pet godina njenog mandata postigla maksimum, u zadatim okolnostima političkog nereda koji vlada u BiH.

"Uvijek može bolje, ali postigli smo maksimum s obzirom na opstrukcije koje dolaze sa nivoa BiH, u kojima učestvuju SDS, PDP i NDP, nastojeći da apsolutno zanemare ulogu i uticaj institucija Republike Srpske i interes građana i koji su blokirali razvojne i finansijske programe podrške našim budžetima u kontinuitetu tri godine", pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je Vlada prošle godine pokazala rekordne pokazatelje, rekordan broj zaposlenih, pokrivenost uvoza izvozom, ističući da nije posustala uprkos tome što je pod blokadom imala 750 miliona KM, "zahvaljajući" onima koji je kritikuju, opoziciji, koja je na vlasti u Sarajevu.

"I pored blokada, stabilizovali smo budžet, sve ide redovno, a u nekim pitanjima smo bili i ažurniji u odnosu na mnoge u regionu sa kojima su nas poredili. Institucije su stabilne sve ove godine, kao i za vrijeme trajanja ove vlade", navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, treba još raditi i unapređivati, što je opredjeljenje Vlade, skupštinske većine, predsjednika Republike i svih ozbiljnih ljudi.

Cvijanovićeva je novinarima u Banjaluci, povodom pet godina na čelu Vlade Srpske i kritika opozicije i pojedinih ekonomskih analitičara na njen rad, rekla da na opoziciju ne obraća puno pažnju, jer koji god pokazatelj uporedi sa periodom njihove vlasti svi govore u prilog sadašnje Vlade i vlada koje su na čelu Srpske posljednjih 12 godina.

Premijer Srpske je rekla da je raspoložena da sa opozicijom priča o visini penzija, studentskom standardu, poljoprivredi, subvencijama i podsticajima, važnim infrastrukturnim projektima, broju radnih mjesta, spoljnotrgovinskim pokazateljima, pokrivenosti uvoza izvozom i kako je to bilo kada su oni bili na vlasti, a kako je sada, jer svi brojevi idu u korist aktuelne vlasti.

Prema njenim riječima, prirodno je da opozicija kritikuje i izražava svoje nezadovoljstvo, a kada je riječ o analitičarima i dalje se poziva na statistiku koja pokazuje kako stvari stoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana