Čarlama ubijen zbog Eleza

Nebojša Tomašević
Čarlama ubijen zbog Eleza

ISTOČNO SARAJEVO - Zoran Golub zvani Čarlama bio je “mozak” svih operacija Đorđa Ždrala, a učestvovao je i u planiranju neuspjelog likvidiranja brata Darka Eleza, Davora u novembru 2006. godine u Srbiji, zbog čega je i ubijen, saznaje “Glas Srpske” u MUP-u Republike Srpske.

Ubistvo Čarlame, smatraju u policiji, organizovao je Darko Elez i njegova grupa i predstavlja nastavak okršaja suprotstavljenih kriminalnih grupa Elez - Ždrale, ali dokaza još nema. Ovim ubistvom Elez je “počistio” Ždralinu grupu koji se neće smjeti vratiti iz bjegstva u Istočno Sarajevo.

Čarlama je, rekao je naš izvor, bio mešetar i klasični kriminalac, ali mnogo pametniji od ostalih iz suprotstavljenih grupa Elez - Ždrale.

Poziciju u Upravnom odboru fudbalskog kluba “Slavija” Golub je koristio za razna mešetarenja i pranje “prljavo zarađenog novca”.

- Bio je mozak svih operacija Đorđa Ždrala, dok je ovaj bio čovjek koji će organizovati izvršavanje pojedinih zadataka. Prvo je bio dobar i sa Elezom i sa Ždralom, a kada su se ovi posvađali stao je na stranu Đorđa Ždrala - rekao je naš izvor.

U FK “Slavija”  juče su nam rekli da je Čarlama mnogo volio klub i bio dobar dečko. Priče o njegovoj vezi sa kriminalnim krugovima nisu željeli komentarisati.

Da iza ubistva Čarlame stoji Elezova grupa, smatraju i u policiji Istočnog Sarajeva.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da policija ima saznanja da je Elez, Golubu slao prijeteće SMS poruke, što ovaj nije nikada prijavio.

Policija CJB Istočno Sarajevo smatra da je motiv ubistva Čarlame to što je on bio glavni svjedok u suđenju koje se vodi protiv Strahinje Rašeta, zbog pokušaja ubistva Đorđa Ždrala u oktobru 2006. godine.

Zoran Golub Čarlama ubijen je u nedjelju oko 11 časova ispred svog kafića “Sport kafe” u Lukavici. Nepoznata maskirana osoba u njega je iz automatske puške ispalila 41 metak i pobjegla zajedno sa dvojicom saučesnika u crnom  “golfu 3”.

Iznuda

Zorana Goluba Okružni sud u Novom Sadu prošle godine u oktobru, osudio je na četiri godine zatvora, zbog krivičnog djela iznuda.

On je ovo djelo počinio zajedno sa samoproglašenim belim magom Dragom Mitrovićem (39) iz sela Ostojićevo kod  Bijeljine. Na ovaj način zaradili su 301.000 evra i pokušali iznuditi još 126.000, ali su prilikom tog poduhvata uhapšeni od strane inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana