CCI: Ambiciozan plan Narodne skupštine RS nije ispraćen radom

V. K.
CCI: Ambiciozan plan Narodne skupštine RS nije ispraćen radom

Banjaluka - Centri civilnih inicijativa (CCI) juče su predstavili rezultate monitoringa rada Narodne skupštine i Vlade RS u prvoj polovini 2017. godine i ocijenili da veliki dio plana nije ispunjen.

U izvještaju o monitoringu rada parlamenta RS navedeno je da je zakonodavni okvir ambiciozan, ali da nedostatak materijala koje ministri treba da pripreme i dostave zakonodavnoj vlasti znatno utiče na efikasnost u radu.

- Vlada RS je u prvih šest mjeseci ove godine u potpunosti ili djelimično realizovala 25 zakona, a 18 od njih je utvrdila u formi prijedloga, dok je sedam samo u formi nacrta. Istovremeno je parlament u potpunosti ili djelimično realizovao 30 zakona - 19 u prijedlogu i 11 u nacrtu - navedeno je u izvještaju CCI-ja.

Nedovoljna produktivnost Vlade RS u kontekstu realizacije planiranih mjera reflektovala se, prema navodima iz CCI-ja, i na vladine i na rezultate rada Narodne skupštine.

CCI je ocijenio i da je transparentnost rada parlamenta RS na zavidnom nivou jer je zvanična internet stranica redovno ažurirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana