Bosić: Dogovor o kandidatima za načelnike opština i gradonačelnika

Srna
Bosić: Dogovor o kandidatima za načelnike opština i gradonačelnika

Bijeljina - Lider Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić rekao je da je Glavni odbor stranke danas u Bijeljini postigao dogovor o kandidatima za predstojeće lokalne izbore u svim opštinama u Srpskoj, prije svega na nivou načelnika opština i gradonačelnika.

"Postigli smo dogovor u vezi sa imenima kandidata, mada treba obaviti još par razgovora do 4. jula, kada je krajnji rok za prijavljivanje imena i lista", rekao je Bosić novinarima nakon sjednice Glavnog odbora.


Bosić kaže da SDS ima jake kandidate u svim opštinama, a tamo gdje je dogovoreno da budu podržani neki drugi kandidati iz Saveza za promjene, imaće podršku SDS-a.

"Svjesni smo da naši politički protivnici na čelu sa SNSD-om pokušavaju na sve načine da poboljšaju svoj ždebaklž od prije četiri godine na lokalnim izborima", kaže Bosić i naglašava da SDS očekuje izuzetno dobar rezultat na predstojećim izborima, čak i bolji nego prethodni put.

On kaže u Bijeljini ne bi trebalo biti dileme u vezi sa pobjedom SDS-ovog kandidata Miće Mićića, a uvjeren je da će tako biti i u Doboju i u Istočnom Sarajevu.

Bosić kaže da će kandidat Saveza za promjene Dragan Čavić u Banjaluci odnijeti pobjedu na izborima jer ove godine imaju jedinstvenog kandidata, za razliku od prije četiri godine kada su imali dva kandidata.

On je rekao da je Glavni odbor razmatrao i opštu političku situaciju i predloženu adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, te potvrdio raniji stav SDS-a da očekuje da se Republika Srpska, odnosno njena vlast, izjasni da li je sporazum za Srpsku prihvatljiv.

"Kao predstavnici vlasti iz Republike Srpske u Sarajevu ćemo, svakako, podržati bilo kakve odluke rukovodstva Srpske i stati iza njih. To je princip koji je dogovoren prilikom dogovora oko mehanizma koordinacije - da sve što se tiče evropske zajednice mora dobiti saglasnost oba entiteta i nivoa BiH", rekao je Bosić.

On kaže da na sastanak kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u vezi sa predloženom adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU neće doći, iako jeste dobio poziv.

Bosić pojašnjava da niko iz SDS-a neće prisustvovati tom sastanku, ali će SDS poštovati bilo kakav stav Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana