Borenović: Očekujemo najveći rast u Novom Gradu

Srna
Borenović: Očekujemo najveći rast u Novom Gradu

Novi Grad - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je večeras da ova stranka na predstojećim izborima očekuje najveći rast upravo u Novom Gradu.

"Novi Grad će biti pozitivno iznenađenje, očekujemo najveći rast u opštini Novi Grad i da će PDP biti stub buduće skupštinske većine, nadamo se da ćemo imati četiri odbornika", rekao je Borenović na predizbornom skupu PDP-a u Novom Gradu.

Prema njegovim riječima, odbornička lista PDP-a je spoj mladosti i iskustva i pokazuje da ova stranka ima perspektivu.

"Kao i u većini gradova i u Novom Gradu imamo kvalitetnog zajedničkog kandidata za načelnika opštine. Ovdje je to Milanko Mihajilica, očekujemo da pobijedi i da zajedničkim snagama učinimo da Novi Grad bude bolji", istakao je Borenović.

On je naveo da je u ovoj kampanji prioritet PDP-a posao, bolja infrastruktura i pravedno društvo jer, kako je rekao, lokalna vlast treba da svojim građanima pokaže rezultat koji će biti mjerljiv.

Nosilac odborničke liste PDP-a Bojan Vujanović rekao je da će se kandidati ove stranke zalagati za rješavanje pitanja otvaranje graničnog prelaza sa Hrvatskom za teretni saobraćaj i problema najavljene izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj.

"Zajedno ćemo sa višim nivoima vlasti uložiti napore da se ovi problemi riješe", rekao je on.

Vujanović je dodao da PDP prioritetnim smatra pitanje radnih mjesta, poboljšanje infrastrukture i razvoj poljoprivrede.

Predizbornom skupu PDP-a prisustvovali su i počasni predsjednik stranke Mladen Ivanić i kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Novi grad Milanko Mihajilica.

Ivanić: Bila bi sramota srpskog naroda da je izlaznost bila manja

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić smatra da je dobro što je izlaznost na referendum bila takva da je on važeći i da bi bila sramota srpskog naroda da se to nije dogodilo.
"Da nije bilo nas iz opozicije teško da bi referendum uspio. Važno je da je narod rekao svoje, a sada se vraća na ono što sam u početku rekao, zakon će se na neki način morati prilagoditi, na vlasti je da ponudi, a ako bude rješenje prihvatljivo mi ćemo ga prihvatiti, a ako ne bude prihvatljivo onda nećemo prihvatiti", rekao je Ivanić.

On je naveo da je najvažije da se sada stvari smire, da se krene u neki noramalan život i da se referendum ne zloupotrebljava.

Ivanić je večeras u Novom Gradu prisustvovao predizbornom skupu PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana