Vinom uspavljivali djecu u vrtiću, budili ih kafom

Vijesti.me
Vinom uspavljivali djecu u vrtiću, budili ih kafom

Konstanta - Roditelje u Rumuniji šokirao je snimak sa nadzornih kamera koja prikazuje iživljavanje vaspitačica u vrtiću nad djecom.

Snimak je nastao u vrtiću "Malo kraljevstvo" u Konstanti, gradu uz Crno more.

Kamere u vrtiću su obično bile uključene od 9 sati ujutro do podneva kako bi roditelji mogli gledati svoju djecu dok se igraju. Neko od roditelja jednog se dana ulogovao u sistem nakon podneva i primijetio da su kamere i dalje uključene. Prizor je bio šokantan, pišu Vijesti.

Djeci su vaspitačice u voćne sokove miješale crveno vino kako bi ih uspavale, a potom su ih razbuđivale kafom prije nego što su roditelji dolazili po njih, prenose mediji.

Djecu koja nisu htjela da zaspu ili da se razbude, vaspitačice su udarale, gurale, vukle po podu...

Djeci su i prijetile: "Ako ne uradiš što sam ti naredila, dobićeš udarac u glavu. Idi da spavaš ili ću te premlatiti i onda izbaciti napolje na hladnoću".

Roditelji su i ranije primjećivali da djeca iz vrtića dolaze s modricama, ali su ih vaspitačice uvjeravale kako je to posljedica međusobnih tuča i naguravanja djece.

"Možete samo zamisliti kakav je to šok bio roditeljima. Oko 60 djece pohađa vrtić. Imamo snimke od samo dva dana, ali je prema povredama djece jasno da su kroz to prolazila sve vrijeme", naveo je advokat Stefan Roman koji zastupa roditelje.

Detaljna istraga je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana