Svijet šokiran Tramp: Suzavac OK, a šta će djeca tu?

Tanjug
Svijet šokiran Tramp: Suzavac OK, a šta će djeca tu?

Vašington - Svijet šokiran odlukom da se na migrante s djecom na granici SAD i Meksika, baci suzavac. Tramp brani odluku i kaže “to bezbjedan suzavac”. Meksiko traži istragu.

Iako su kritičari osudili nedjeljno djelovanje američkih graničara kao preterano, Tramp je ostao pri tvrdom stavu. Predsjednik SAD je juče rekao da su na graničare “krenuli neki veoma opasni ljudi”. Kasnije tokom dana je, međutim, priznao da su i djeca bila pogođena i upitao zašto su roditelji s djecom “dolazili u područje na kom ima suzavca”.

Prema njegovim riječima, radilo se o “veoma blagom suzavcu” koji je “veoma bezbjedan”.

S druge strane, ministarstvo spoljnih poslova Meksika uputilo je diplomatsku notu američkoj vladi u kojoj traži “punu istragu” onoga što je nazvalo upotrebom nesmrtonosnog oružja prema meksičkoj teritoriji, prenosi Rojters.

Agencija podsjeća da su američke vlasti u nedjelju ispaljivale kanistere suzavca prema migrantima u Meksiku u blizini graničnog prelaza koji razdvaja meksički grad Tihuanu od San Dijega u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, nakon što je dio migranata pokušao da uđe u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana