Skandal: Djeca pozirala u bikiniju

Agencije
Skandal: Djeca pozirala u bikiniju

Peking - Jedna kompanija iz Kine angažovala je djevojčice, od kojih su neke imale samo pet godina, da na sajmu automobila u bikinijima poziraju ispred vozila, javile su agencije.

Kompanija koja je angažovala djevojčice za sajam automobila u jednom gradu u centralnoj Kini, pozvala je na stišavanje burne polemike koja se digla u javnosti zbog tog skandala.

- Nadamo se da će se strasti ubrzo smiriti - kazala je u izjavi za AFP predstavnica frime “7- Wind Model Costume”, dodavši da u kompaniji ne žele da o tome raspravljaju.

Dio kineske javnosti bio je šokiran fotografijama postavljenim na Internetu na kojima djevojčice u čizmama, izazovno poziraju poput profesionalnih manekenki ispred limuzina izloženih prošle sedmice u gradu Vuhan.

- Da li je pristojno ponašanje prošlost? Zar to nije posljedica supremacije novca? - kompentarisao je jedan ozlojeđeni korisnik Interneta, zaključujući da fotografije “ilustruju moralnu degradaciju”.

Na sajmovima automobila u Kini danas je običaj da manekenke u kratkim suknjama poziraju pored vozila, ali je ovo prvi put da su se na štandovima pojavila djeca.

- Ako ukucate 'djeca' i 'bikini' na nekom od pretraživača na Internetu, pronaći ćete na desetine hiljada rezultata o takmičenjima djece u kupaćim kostimima - pravda se Džan Pong, direktrorka “7-Wind Model Costume”.

Ona je navela da su djevojčice koje su bile angažovane za navedeni sajam automobila imale dozvolu od roditelja i da su svega dvije curice imale pet godina.

- Ovo iskustvo je omogućilo djevojčicama da ojačaju svoje samopouzdanje - tvrdi gospođa Džang koja smatra da je jedina greška to što su se fotografije našle na Internetu.

- Jedino to može da naškodi djevojčicama - istakla je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana