Руси сами преве мистрале

Агенције
Руси сами преве мистрале

Москва - Руска бродоградња биће способна да производи нове носаче авиона послије модернизације бродоградилишта која треба да буде завршена 2019. године.

То је изјавио предсједник Уједињене бродоградитељске корпорације Алексеј Рахманов, који је раније саопштио да Корпорација разматра могућност изградње напредног носача авиона на "Сјеверном бродоградилишту".

"Ако говоримо о технолошким могућностима, послије завршетка модернизације, највјероватније почетком 2019, имаћемо све што је потребно за производњу брода великих размјера, било да је ријеч о цивилном или војном пловилу, укључујући и носач авиона", рекао је он, пишу Вечерње новости.

Рахманов је такође навео да Корпорација има све неопходне предуслове да почне производњу бродова-носача хеликоптера. Тој класи припадају и бродови „мистрал" које Француска није испоручила Русији.

У борбеном саставу руске војне морнарице у овом тренутку се налази једна крстарица-носач авиона „Адмирал Кузњецов".

Два ратна брода типа "мистрал" које је Француска требало да испоручи Русији, добиће Египат. Уговор између Русије и Француске је поништен због умијешаности Русије у украјинску кризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана