Peskov: Trampove izjave u skladu sa Putinovim stavovima

Srna
Peskov: Trampove izjave u skladu sa Putinovim stavovima

Čeljabinsk - Izjave predsjednika SAD Donalda Trampa o potrebi za sprovođenjem zajedničkih akcija u rješavanju problema sa Sjevernom Korejom su u skladu sa stavom ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao da je Putin više puta istakao potrebu za bliskom saradnjom svih strana, a u interesu rješavanja krize sa Sjevernom Korejom.

"S tim u vezi, poziv američkog predsjednika na saradnju i interakciju u rješavanju ovog problema je, u najmanju ruku, u skladu sa dosljednim i poznatim stavom našeg predsjednika", naveo je Peskov.

Trenutna situacija na Korejskom poluostrvu je zategnuta, jer Pjongjang nastavlja sa razvojem balističkog i nuklearnog programa, prenosi TASS.

Sjeverna Koreja je u julu izvršila dva balistička testa. Nakon toga je Pjongjang izvršio još jednu balističku probu 29. avgusta, a 3. septembra su sjevernokorejske vlasti saopštile da je uspješno izvršen test hidrogenske bombe.

Savjet bezbjednosti UN je nakon tih testova uveo nove sankcije Sjevernoj Koreji.

Vašington i Tokio vjeruju da međunarodna zajednica mora da pojača pritisak na Pjongjang, a u SAD ne isključuju ni mogućnost "vojnog rješenja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana