Izraelska obavještajna služba spriječila obaranje putničkog aviona

Srna
Izraelska obavještajna služba spriječila obaranje putničkog aviona

Jerusalim - Izraelska obavještajna služba osujetila je napad "Islamske države" na putnički avion na letu Sidnej-Abu Dabi, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu na sastanku sa liderima američkih Jevreja u Jerusalimu.

On je rekao da su informacije koje je obezbijedila izraelska obavještajna služba pomogle da se spriječi teroristički napad u avionu australijske avio-kompanije prošlog jula.


"Izraelska obavještajna služba spriječila je obaranje australijskog aviona, spriječila je nezamisliv pokolj“, rekao je Netanjahu, dodajući da bi taj napad, da je sproveden u djelo, izazvao velike poremećaje u globalnom avio-saobraćaju.

Netanjahu je dodao da je to samo jedan od više desetina terorističkih napada koje je Izrael spriječio širom svijeta, prenio je "Sputnjik".

Prije govora Netanjahua, izraelska vojska saopštila je da je "Jedinica 8200" vojne obavještajne službe osujetila napad džihadista "Islamske države" na putnički avion.

"Ovim su spašene desetine života nevinih ljudi. 'Jedinica 8200' pokazala je da je ozbiljan igrač u obavještajnom ratu protiv 'Islamske države'", saopštila je vojska.

Vojska je, takođe, objavila da su informacije koje je obezbijedila ova elitna jedinica, koristeći sofisticiranu tehnologiju, rezultirala hapšenjem dvojice militanata "Islamske države".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana