Hrvatica koja je brutalnim ubistvom muža zgrozila Ameriku oslobođena krivice

Blic
Hrvatica koja je brutalnim ubistvom muža zgrozila Ameriku oslobođena krivice

Anka Miščević, Hrvatica koja je u januaru prošle godine svog muža najprije izbola nožem, a potom "dokrajčila" bejzbol palicom, oslobođena je krivice jer je "duševna bolest prouzrokovala paranoju zbog koje je ubila svog muža".

Sudija se u ovom slučaju složio sa ocjenom psihologa da je Anka Miščević zbog lošeg mentalnog zdravlja bila paranoična u trenutku kada je ubila muža Željka, jer je mislila da on planira da ubije nju i njenog sina.

Tokom suđenja 49-godišnja Hrvatica je ispričala sudiji Lijamu Brenanu da redovno pije lekove i kako se osjeća sve bolje.

- Svakim danom sve više osjećam da sam ona stara - izjavila je ona.  

Tužilaštvo je protiv nje prošle godine podiglo optužnicu jer je brutalno ubila supruga tako što je zabila nož u njegova prsa nakon čega ga je pretukla po glavi palicom za bejzbol. 

Tokom saslušanja Miščević je priznala da se naoružala nožem i palicom prije nego što je ušla u spavaću sobu gdje je zabila nož u muža, koji je on izvadio i pokušao da pozove hitnu pomoć, ali ga je u tome sprečila supruga udarivši ga bejzbol palicom u glavu. 

Na suđenju se moglo čuti da je gospođa Miščević zbog psihičkih problema tri puta bila hospitalizirana tokom 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana