Deset mrtvih u masakru u sinagogi

Agencije
Deset mrtvih u masakru u sinagogi

Napadač Robert Bauers (46) koji je pucao u blizini sinagoge u Pitsburgu u Pensilvaniji ubio je deset osoba i nalazi se u pritvoru, saopštila je policija.

On je ušao u sinagogu u Pitsburgu i otvorio vatru na prisutne, a zvaničnici su izjavili da je 10 osoba nastradalo.

Zvaničnici su saopštili da su ranjena trojica policajaca, prenosi CNN.

Zvaničnici su izjavili i da se napadač predao i da je ranjen u razmjeni vatre sa policijom. On je pritvoru i identifikovan je kao Robert Bauers (46).
CNN prenosi da je tokom pucnjave imao antisemitske izjave.

Prethodno su mediji različito izvještavali o broju nastradalih u krvavom piru. Pojedini mediji su izvijestili da je najmanje četvoro ljudi ubijeno, a televizija Si Bi Es (CBS) pominjala je broj od sedam mrtvih, među kojima dvojica policajaca, dok je Foks njuz prenosio da su četiri osobe ubijene u blizini sinagoge "Drvo života" gdje su vjernici bili okupljeni na službi.

Policija i pripadnici hitnih službi su, po tim izvještajima, stigli u sinagogu kongregacije Drvo života oko 14 časova (GMT).

Američki predsjednik Donald Tramp objavio je na svom Tviter nalogu da posmatra šta se dešava u Pitsburgu, gradu u američkoj državi Pensilvanija.

Po nekim izvještajima u ovom incidentu ima više žrtava, ali te informacije nisu potvrđene.

Pitsburški odsijek za javnu bezbjednost je na tviteru objavio da je prijavljen jedan "aktivan strelac" u tom području i savjetovao građanima da ga izbjegavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana