Čudno objašnjenje iz Pentagona: Pokazali bi dokaze za hemijski napad da mogu

Agencija
Čudno objašnjenje iz Pentagona: Pokazali bi dokaze za hemijski napad da mogu

Vašington - Sjedinjene Američke Države nisu spremne da predstave svjetskoj zajednici dokaze o tome da je Sirija koristila hemijsko oružje u Dumi zbog povjerljivosti ovih podataka, izjavila je portparolka Pentagona Dejna Vajt.

"Mi, međutim, nemamo sumnje. Jednostavno je mnogo toga povezano s obavještajnom službom", rekla je Vajtova.

"Rado ću pokazati dokaze ukoliko to mogu da učinim. Ali, mi smo vrlo uvjereni u svoju odluku", dodala je ona odgovarajući na pitanje zbog čega ne predstave dokaze cijelom svijetu. 

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti. Moskva je negirala informacije o bombi s hlorom, koju je navodno bacila sirijska vojska.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom. 

Napad je pogodio i vojni depo u istočnom Kalamunu, sjeverozapadno od Damaska, lokaciju u Masjafu 170 kilometara sjeverno od prijestonice. 

Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno istraživacki centar u Damasku za koji Pentagon tvrdi da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, prenio je Reuters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana